Trendig

Vad ar 08112?

Vad är 08112?

Om numret 08112 ringer så är det SOS Alarm ringer för att de behöver hjälp med en patient i närheten. Det kan vara att ambulans eller räddningstjänst behöver hjälp med att öppna en port eller att man behöver bistå en granne i huset med en akut hjälpinsats.

Är det farligt att ge ut sitt telefonnummer?

Att lämna ut sin mobilnummer kan vara lika farligt som att lämna ut sitt kreditkortsnummer. Det har Birger Jönsson i Forshaga fått erfara. Den extra summan på Forshagabons räkning visade sig vara ett abonnemang på en chattfunktion som Birger beställt utan att ha förstått det.

I vilka länder gäller 112?

I Sverige blev nödnumret 112 den 1 juli 1996, vilket är det nödnummer som används i hela EU samt i GSM-nätverk världen över. Innan dess var numret 90 000. Det är dock endast i Sverige, Danmark och Nederländerna som 112 helt ersätter de lokala nödnumren.

Får man lämna ut telefonnummer?

Det som generellt hindrar utlämnande av personuppgifter är GDPR, men den gäller inte för privatpersoner. Så vida du inte kränker någons integritet så är det inte otillåtet att lämna ut uppgifterna. I ditt fall så är det såklart tillåtet att lämna ut ett nummer till föräldrarna och kränker knappast deras integritet.

Kan du skicka mig ditt telefonnummer?

Bedrägeriet startar med att en vän på Facebook, utan att veta om det, ber dig att skicka ditt telefonnummer. När du har gjort det skriver bedragaren att du är med i en tävling, och att det snart kommer ett sms med en verifieringskod som bedragaren vill få skickad tillbaka till sig.

Kan du ringa med synligt telefonnummer?

Ring med synligt telefonnummer: slå *31# + telefonnumret du vill ringa. Även här kan du lägga till prefixet *31# i din kontaktlista för dom kontakter du vill att ditt telefonnummer ska visas.

Kan du ringa med skyddat nummer?

Tillfälligt skyddat nummer kan aktiveras både från fast telefon och mobiltelefon. Ring med skyddat nummer: slå #31# + telefonnumret du vill ringa. Är det ett telefonnummer du alltid vill ringa med skyddat nummer till kan du i din kontaktlista lägga in #31# före numret.

Hur gör du för att se ditt telefonnummer?

1 Börja med att peka på Inställningar (1) och scrolla längst ned i botten. Välj här alternativet Om telefonen (2) (eller liknande). 2 Peka på Status (1) och välj Status för SIM-kort (2). 3 Under rubriken Mitt telefonnummer (eller liknande text) bör du därefter se ditt telefonnummer.

Share this post