Trendig

Vem blev regent efter drottning Victoria?

Vem blev regent efter drottning Victoria?

Hon kröntes till drottning den 28 juni året därpå. Två ½ år efter Vilhelms död friade hon till sin stora kärlek, prins Albert av Saxe-Coburg & Gotha (20 år) och den 10 februari 1840, gifte de sig i Chapel Royal i St James’s Palace….Viktoria.

Levde: 1819-1901 (81 år)
Mor: Victoria av Saxe-Coburg-Saalfeld (1786-1861)

När dog Victoria av Baden?

4 april 1930Victoria av Baden / Dödsdatum

Sophia Maria Victoria av Baden, född 7 augusti 1862 i Karlsruhe i Baden, död 4 april 1930 i Rom i Italien, var drottning av Sverige från 1907 genom sitt äktenskap med kung Gustaf V. Victoria föddes som prinsessa av Baden och var dotter till storhertig Fredrik I.

Är prinsessan Victoria med barn?

Hon gifte sig den 19 juni 2010 med Daniel Westling, som då blev prins Daniel av Sverige och hertig av Västergötland. Paret har två barn, dottern Estelle, prinsessa av Sverige, hertiginna av Östergötland och sonen Oscar, prins av Sverige, hertig av Skåne.

Vad betyder mitt namn Victoria?

Viktoria är ett latinskt namn, identiskt med ordet victoria ’seger’. Det kan också vara en femininform till Viktor. Viktoria är segergudinnan i den romerska mytologin.

Vem satt längst på tronen Victoria eller Bhumibol?

Thailands kung Rama IX har i dag suttit på sin tron i 70 år. Han är därmed den monark i modern tid som har haft makten längst i världen.

När dog V Gurra?

Foto från 1938. Gustaf V (fullständigt namn Oscar Gustaf Adolf), född 16 juni 1858 på Drottningholms slott i Lovö socken i Stockholms län, död 29 oktober 1950 på Drottningholms slott, var kung av Sverige från 1907, som den femte regenten av huset Bernadotte.

Har kronprinsessan någon militär grad?

Han fick då behålla de tjänstegrader han hade innan(General i armén och flyget och amiral i flottan) Prins Carl Philip bär flottans uniform med löjtnads grad, då han erfått den efetr sin utb. vid KA 1. kronprinsessan Victoria kommer att få erhålla Konungens tjänstegrader när hon tillträder som regent.

Viktoria efterträddes av sin äldste son, som blev kung Edvard VII. Viktorias död avslutade huset Hannovers styre över Storbritannien, ty Edvard VII tillhörde, liksom sin far, prins Albert, huset Sachsen-Coburg-Gotha.

Vem var drottning Victoria gift med?

Victoria av Baden[redigera | redigera wikitext] Sophia Maria Victoria av Baden, född 7 augusti 1862 i Karlsruhe i Baden, död 4 april 1930 i Rom i Italien, var drottning av Sverige från 1907 genom sitt äktenskap med kung Gustaf V. Victoria föddes som prinsessa av Baden och var dotter till storhertig Fredrik I.

Vem har regerat längst i Storbritannien?

Drottning Elizabeth II är inte bara en monark. Hon är dessutom en av de få som kan sägas personifiera efterkrigstiden efter att hon endast 27 år gammal tillträdde tronen 1953. Hon är numera den regent som suttit längst på tronen; något längre är drottning Victoria som regerade mellan 1837 och 1901.

Vad hette Gustav den femtes hustru?

Namn: Sophia Maria Victoria av Baden. Född: 7 augusti 1862 i Karlsruhe i Tyskland. Äktenskapet: Gifte sig med kronprins Gustaf 1881. Det var en politisk allians.

Vem var kung i England 1909?

Edvard VII (engelska: Edward VII), Albert Edward, född 9 november 1841 på Buckingham Palace i London, död den 6 maj 1910 på Buckingham Palace, var kung av Storbritannien och kejsare av Indien från 1901 till sin död 1910.

Share this post