Frågor

Ar det farligt att oppna sms?

Är det farligt att öppna sms?

Det är främst Android-enheter som utsätts för skadlig programvara, helt enkelt eftersom det finns så många av dem och för att plattformen erbjuder större flexibilitet för kunderna (och cyberbrottslingar!). Men precis som att skicka sms fungerar sms-fiske över olika plattformar.

Vem sms ade mig nyss?

De bästa sajterna att vända sig till är Hitta.se eller Eniro.se. Ett bra tips är att testa båda! Om ett nummer inte finns på Eniro så kan det liksom ändå finnas på Hitta! Om numret inte finns på någon av sajterna så kan du också testa att googla numret.

Har fått sms från yours?

OBS! Vi vill upplysa om att Yours aldrig skickar ut SMS med uppmaningar. Har du fått ett sådant är det förmodligen ett försök till bedrägeri. Yours har sitt huvudkontor i Luleå men finns också i Stockholm.

Hur vet jag om jag har FluBot?

På myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB) kan du läsa mer om spionprogrammet FluBot och hur du skyddar dig och vad du bör göra om du är drabbad. Om du har Android och är osäker på om detta gäller dig kan du kontrollera förbrukningen av SMS på Mitt Telia.

Undvik det genom att aldrig öppna länkar i sms från okända avsändare. Säkerhetsföretaget Heimdal Security har upptäckt ett nytt virus för Android-enheter. Det heter Mazar och kan ge hackare full kontroll över telefonen.

Kan det vara farligt att svara på sms?

Om du får ett meddelande som verkar vara från din bank eller någon du gör affärer med, där du måste klicka på något i meddelandet, så är det ett bedrägeri. Kontakta banken eller näringsidkaren direkt om du är osäker. Klicka aldrig på en svarslänk eller ett telefonnummer i ett meddelande som du känner dig osäker på.

Kan man se om någon läst sms?

När de äntligen dyker upp två blå markeringar, har du bekräftelse på att mottagaren har läst ditt meddelande. Det är uppenbart att om mottagaren av meddelandet har inaktiverat de blå fästingarna kommer de inte att kunna veta om de har läst meddelandet, även om de har aktiverat läskvitton på sin WhatsApp.

Varför blir mitt sms grönt?

Om en grön istället för blå meddelandebubbla visas betyder det att meddelandet har skickats som mms/sms istället för iMessage.

Hur ser man att sms är läst Iphone?

Håll fingret intryckt och svep försiktigt åt vänster. Längst ut på högerkanten uppenbarar sig nu de exakta tiderna när ett meddelande skickades eller togs emot. 3. För att inte visa tiderna längre släpper du bara fingret från skärmen varpå meddelandena återigen visas utan tidsangivelserna.

Share this post