Populära

Ar bredband och internet samma sak?

Är bredband och internet samma sak?

Vad är skillnaden mellan bredband och internet? Om bredband är tekniken för att ta emot och skicka data snabbt så är Internet är det enorma nätverk av datorer, servrar och andra enheter som du får tillgång till när du har bredband.

Vad är skillnaden mellan internet och WiFi?

Den stora skillnaden mellan wifi och bredband är alltså hur man får sitt internet. Trots att trådlös wifi är det som flest efterfrågar finns det självklart faktorer som påverkar båda alternativen. – Den målgruppen som fortfarande har behov av en kabel är exempelvis gamers som strävar efter korta svarstider.

Måste man ha router för fiber?

För bredband via ADSL så inkluderas modem med inbyggd router alltid vid beställning, och för kabel-tv likaså. Beställer du bredband via stadsnät och fiber så finns router som en tillvalsprodukt för vissa operatörer. Vill du så kan du också köpa en egen router när du har stadsnät eller fiber.

När behöver man en router?

Det är en unik sifferkombination som identifierar din dator på nätverket till exempel Internet. Varför behöver jag en router? Eftersom de flesta bredbandsleverantörer endast delar ut en IP-adress per hushåll, behöver du en router när du har flera datorer i ditt hem och vill att samtliga ska kunna använda Internet.

Vad är ett bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för olika tekniker som gör det möjligt att ansluta bland annat datorer, surfplattor, mobiltelefoner och tv till internet med högre hastigheter. Ju högre överföringshastighet du har desto snabbare går överföringen av information och desto fler kapacitetskrävande tjänster kan du utföra.

Vad menas med bredband ingår?

Denna teknik kan ge hastigheter på upp till 500/50 Mbit/s till varje lägenhet utan att några nya fiberkablar behövs dras.

När använder man WiFi?

Med ett väl fungerande nätverk inkluderat WiFi blir det enkelt att koppla upp sig trådlöst mot telefon, dator eller andra mobila enheter. Oavsett om du befinner dig i hemmet, på jobbet, på café eller i ett flygplan kan du läsa din e-mail, streama TV eller delta i videokonferenser utan problem.

Måste man ha router för WiFi?

Oavsett om du ska beställa nytt bredband och vill kunna surfa trådlöst via WiFi, eller om du bara vill förbättra ditt nuvarande WiFi-nätverk så är valet av router viktigt. Faktum är att majoriteten av de problem som uppstår med uppkopplingen i hemmet kan härledas tillbaka till routern.

Share this post