Blogga

Vad kostar Hyundai elbil?

Vad kostar Hyundai elbil?

Räckvidden ligger på mellan 46 och 48 mil enligt WLTP-körcykeln beroende på version. Priserna börjar på 544 900 kr för den bakhjulsdrivna varianten och 579 900 kr med fyrhjulsdrift. Billigare versioner ska följa senare. Priserna gäller före elbilsbonusen på 70 000 kr.

Hur bra är Hyundai Kona Electric?

Kona är både tyst och lättkörd i körning i och runt städer med 50- och 70-sträckor. Bilen går bra även på motorväg, men där känns det att bilen är relativt liten. När det gäller räckvidden så verkar Kona Electric hålla vad den lovar.

Är Hyundai Ioniq en bra bil?

Ioniq har fått höga betyg i säkerhetstest. Och med stöd för många av de senaste säkerhetsfunktionerna och förarassistanssystemen anses den vara pålitlig och trygg. Hybrid, bensin/el: 1.6 (150 hl) + Elmotor (43.5 hk). Laddhybrid,: 1.6 (105 hk) + Elmotor (60.5 hk), Automatisk bensin + El.

Vad kostar en elbil per mil 2022?

Elkostnaden per kWh spelar roll Beroende på din körstil kan du köra 6-8 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per km är 2,25-3 kr per mil. Beroende på din körstil kan du köra runt 37 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per mil är runt 3 kr.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil?

Är Kona Electric framhjulsdriven?

Vanligen har framhjulsdrivna Kona halvstel bakaxel, Electric bygger på det fyrhjulsdrivna chassit vilket ger mulitlänkbakaxel. Styrkänslan kunde vara bättre, men på de krokiga norska landsvägarna rinner bilen på fint och känns överraskande lätt i steget.

Är Hyundai Bilar bra?

Det bilmärke som enligt Länsförsäkringars rapport har lägst skadefrekvens, ungefär 0,25 skador per 100 bilar, är Kia (i J.D. Powers kvalitetsindex i fjol toppade Kia även den listan). Precis efter kommer syskonmärket Hyundai. Dessa båda står nästan i en klass för sig när det kommer till låg maskinskadefrekvens.

Hur bra är Ioniq 5?

Ioniq 5 är inte sportig på något sätt, men den känns säker att köra och trivs på de flesta underlag. Kameror och sensorer runt omkring bilen gör det enkelt och smidigt att parkera, och du kan även använda nyckeln som fjärrkontroll för att backa ut eller köra in på en trång p-plats. Riktigt läckert!

Share this post