Blogga

Vad kan vara signaler pa att ett barn mar psykiskt daligt?

Vad kan vara signaler på att ett barn mår psykiskt dåligt?

Tecken på att ett barn mår psykisk dåligt vara arg och irriterad. vara ledsen och orolig. vara tröttare och ha mycket mindre energi än tidigare. ha svårt att sova, sover för lite eller sover väldigt mycket.

Hur kan man som förälder stödja sitt barn med psykisk ohälsa?

Vid svårare problematik samverkar elevhälsan med hälso- och sjukvården, exempelvis socialtjänst, första linjen-mottagning eller barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Beroende på vilken typ av psykisk ohälsa barnet har kan föräldrar ha olika behov och olika typer av stöd till föräldrar kan finnas tillgängligt.

Hur kan jag hjälpa mitt barn med ångest?

Du kan vara ett bättre stöd om du har kunskap om barnets specifika problem.

  1. Uppmuntra barnet att vara modig. Att fortsätta att undvika det som är förknippat med ångest förstärker syndromet.
  2. Stärk barnets egen motivation.
  3. Sök hjälp för egen del.
  4. Prata med andra.

Hur påverkas barn av en deprimerad förälder?

Att ha psykiska besvär påverkar hela familjen. Barn känner sig ofta oroliga, arga och ledsna för att en förälder är sjuk och för att allt är annorlunda. Det märks inte alltid utåt. Många är också oroliga för att sjukdomen ska smitta.

När man inte klarar av sitt barn?

Om du är orolig och misstänker att ett barn inte har det bra i sin familj eller att föräldern inte klarar sig utan hjälp, bör du göra en orosanmälan till socialtjänsten. Du kan berätta för barnet och föräldern att du gör det och varför, men som privatperson kan du också välja att vara anonym.

Vad är Föräldralinjen?

Föräldralinjen är till för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet. Du når oss på telefon 020-85 20 00, vardagar 10–15 och torsdagskvällar 19–21. Du är anonym och Mind står för samtalskostnaderna.

Share this post