Frågor

Vad menas med Fullvarde?

Vad menas med Fullvärde?

Normalt tecknar du villaförsäkringen till fullvärde. Det innebär att hela villans värde är försäkrat. Du får då en ny, likvärdig villa återuppbyggd på samma grund om din villa till exempel skulle brinna ner.

Hur fungerar försäkring vid brand?

Det ingår en brandförsäkring i alla halv- och helförsäkringar. Genom den kan du få ersättning om bilen skadas av en brand, åsknedslag eller explosion. Definitionen av brand i försäkringsvillkoren är ”eld som kommit lös”.

Vad innebär Fullvärdesförsäkring Länsförsäkringar?

Fullvärdesförsäkring innebär att det inte finns något försäkringsbelopp som utgör gräns för skadeersättningens storlek. Vi betalar vad skadan värderas till enligt värderingsreglerna, med avdrag för självrisk och eventuella avdrag för åsidosättande av aktsamhetskraven.

Har jag Fullvärdesförsäkring?

Vad betyder det att en byggnad är fullvärdesförsäkrad? Svar: Det betyder att ersättningen som betalas ut vid en skada ej är begränsad av något fördefinierat belopp. Till grund för premiesättningen ligger istället en värderingsmetod som bygger på till exempel kvadratmeter och antal våningar.

Vad ingår i hemförsäkringens reseförsäkring?

Reseskyddet ersätter viktiga skadehändelser på din resa om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och behöver läkarvård. Du kan även få hjälp med hemtransport med ambulansflyg. Alla hemförsäkringar innehåller ett reseskydd som ger ersättning för de viktigaste händelserna som kan inträffa under en resa.

Vad är egendomsskydd?

Egendomsskyddet i hemförsäkringen kan ge dig ersättning för dina saker om de skadas i en brand- eller vattenskada eller blir stulna. Med egendom menas till exempel möbler, kläder, elektronik, musikinstrument och andra föremål som du har i ditt hem.

Vad ingår i Hyrbilsförsäkring?

Hyrbilsförsäkringar

  • Trafikförsäkring (Third Party Liability Insurance) ingår alltid i bilhyran.
  • Helförsäkring (Collision/Damage Waiver CDW + Theft Protection TP eller Loss/Damage Waiver LDW) ersätter skador på hyrbilen och stöld av den.
  • Ta reda på vad trafik- och helförsäkringen inte täcker.

Vad händer om jag blir sjuk innan resan?

Blir du akut sjuk eller skadad under din resa, kontakta ditt försäkringsbolag eller den larmcentral som är knuten till försäkringsbolaget. De ser till att du får tillgång till god vård. Beställ ett EU-kort från Försäkringskassan innan du ska resa inom EU/EES eller Schweiz. Även barn ska ha ett eget EU-kort.

Hur viktigt är reseförsäkring?

En reseförsäkring ger skydd mot många händelser som kan inträffa under en resa. Det ingår en reseförsäkring i alla hemförsäkringar. Men det finns tillfällen då du kan behöva förlänga eller utöka ditt reseskydd eller skaffa en separat reseförsäkring.

Vad betyder Bortaskydd?

Bortaskydd är ett moment i hemförsäkringen, som täcker förlust av egendom som du tar med dig utanför hemmet. Bortaskyddet gäller alltid med ett maxbelopp, vanligen 30-50.000 kr. Ett annat villkor för att bortaskyddet ska gälla är att egendomen inte förvaras längre tid utanför hemmet, utan det skall vara tillfälligt.

Vad är Skadekostnadsreducering?

Hyrbilar är alltid grundförsäkrade. Men till skillnad från en vanlig bilförsäkring är självrisken för en hyrbil betydligt högre vid till exempel en krock eller en parkeringsskada. För att få ner självrisken kan du teckna en självriskreducering, som heter skadekostnadsreducering i biluthyrningsbranschen.

Share this post