Allmänning

Vad menas med en intervention?

Vad menas med en intervention?

Intervention (folkrätt) – ingripande av en eller flera stater i en annan stat i en pågående konflikt med eller utan militära styrkor. Intervention (juridik) – i juridiska sammanhang deltagande av tredje man i en rättegång såsom part eller likställd.

Hur gör man en Effektutvärdering?

Vid en effektutvärdering är det viktigt att kunna samla in information, inte bara efter det att en verksamhet avslutats, utan även innan den startats. Planeringen av utvärderingen är därför avgörande och bör helst göras innan den verk- samhet som ska utvärderas inleds.

Hur gör man en intervention?

Personen som gör själva interventionen samlar till en början de närstående i personens närmsta nätverk och har ett möte med dem utan att personen med hjälpbehov själv medverkar. Interventionen inleds då med att ge information och förklara hur själva interventionen är upplagd och vad den innebär.

Vad är sociala interventioner?

Social intervention är den åtgärd som syftar till att komplettera de brister som ett visst socialt system medför. Vissa brister som genererar en negativ inverkan på nämnda samhälle. Socialt ingripande hänvisar därför till uppsättningen policyer och uppgif.

Vad är en Interventionsplan?

Interventionsplan (eng: intervention plan): Plan för genomförande av åtgärder eller behandling. Behandlingsintervention: Åtgärd i form av medicinsk, psykologisk eller psykosocial behandling (eng: treatment intervention) – till skillnad från andra typer av intervention.

Vad är en tvärsnittsstudie?

En tvärsnittsstudie (även tvärsnittsundersökning eller cross-sectionell studie, en. cross sectional study) är en vetenskaplig undersökning av ett antal personer som utförs vid ett enda tillfälle. Den ger alltså en bild av en population vid en viss tidpunkt eller under ett kort tidsintervall.

Vad är en registerstudie?

En registerstudie avspeglar verkligheten (»hur det brukar gå«) vid respektive klinik med de patienter man där är van att hantera. Informerat samtycke behöver inte eftersträvas. Om en statistisk skillnad mellan klinikernas resultat erhålls är orsakerna därtill inte självklara.

Varför följa upp?

Genom att följa upp och analysera får både förtroendevalda och verksamhetsansvariga en återkoppling kring mål- och resultatuppfyllelse, kvaliteten på levererade tjänster och utvecklingen av lokalsamhället. Behovet av analys kan också uppstå när något oförutsägbart inträffar löpande under året.

Vad är professionellt socialt arbete?

Målet med kursen är att öka din kompetens, reflektionsförmåga och kunskap vad gäller val av intervention. Trots bibehållande av komplexitet vad gäller problembild och lösningsförsök ska du med hjälp av bland annat forskning och etik föreslå och kunna argumentera för en intervention.

Share this post