Ny

Vad ar en Inrangeringsforhandling?

Vad är en Inrangeringsförhandling?

Inrangeringsförhandling. Avgörande för vad som ska anses vara övergång av verksamhet är om verksamheten har bevarat sin identitet, till exempel genom att förvärvaren fortsätter driften genom samma eller motsvarande ekonomiska aktiviteter som tidigare. Genom inrangeringsförhandling kan man reglera övergångsvillkoren.

Hur räknar man ut anställningstid?

Beräkningen av anställningstid görs med utgångspunkt i den sammanlagda anställningstiden hos arbetsgivaren. I regel räknas alltså all den tid som ett anställningsförhållande förelegat oavsett anställningens art eller omfattning (tillsvidareanställning, vikariat, hel- eller deltid m.m).

Måste man säga upp sig i ett månadsskifte?

Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid, om du inte kommit överens om annan uppsägningstid i ditt anställningsavtal.

Hur räknas 14 dagars uppsägning?

Om uppsägningstiden exempelvis är 14 dagar och arbetstagaren säger upp sig under månadens första dag, upphör arbetsförhållandet den 15:e dagen i samma månad. Om uppsägningstiden räknas i månader upphör anställningsförhållandet på den dag som har samma ordningsnummer som uppsägningsdagen.

Vad är en verksamhetsöverlåtelse?

En överlåtelse av en särskild del av en verksamhet som består av tillverkning och försäljning av en viss produkt kan anses vara en verksamhetsöverlåtelse.

Vilken blir min sista arbetsdag?

Det normala är att man räknar kalendermånader, dvs att om en uppsägning sker den 28 februari så är sista anställningsdag vid två månaders uppsägningstid den 28 april, och om uppsägningen sker den 1 mars så blir sista anställningsdag den 1 maj.

Hur många månaders uppsägningstid?

Generellt sett är uppsägningstiden inom kommuner och landsting tre månader, men vissa grupper har en månads uppsägningstid. Det som avgör längden på uppsägningstiden är: var du arbetar. hur länge du har varit anställd hos arbetsgivaren.

Share this post