Rekommendationer

Hur mycket tjanar man som restaurangagare?

Hur mycket tjänar man som restaurangägare?

34 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur många timmar är en heltid inom hotell och restaurang?

Ordinarie arbetstid för heltidsanställd är 40 timmar i genomsnitt per vecka. För personal som stadigvarande arbetar nattjänst i hotellreception och huvudsakligen har sin arbetstid mellan kl 00.00 och 07.00 är ordinarie arbetstid för heltidsanställd 38 timmar i genomsnitt per vecka.

Vad tjänar restauranger mest på?

De största löneskillnaderna bottnar ofta i dricksen. På vissa ställen i storstäderna kan dricksen bli högre än grundlönen – så att byta arbetsort för att höja sin lön är i många fall inte ett helt ovanligt beslut. Utöver grundlön och dricks så utgör även OB-tillägget en stor del av lönen för många.

Hur mycket tjänar restaurang chef?

Marknadslön för Restaurangchef. Marknadslönen för restaurangchefer ligger 2022 mellan 35 000 och 43 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 45 000 kronor och uppåt.

Vad tjänar en restaurangchef på max?

Nyanställda på Max är oftast under 20 år och genomsnittlig ingångslön för dem är 15 500 kr. Restaurangchefer på Max tjänar i snitt 28 840 kr.

Hur många timmar är 100 procent inom restaurang?

Arbetar på restaurang som är med i Visita. Svar:En heltid (100 %) är 40 timmars arbetsvecka i genomsnitt, 38 timmar i genomsnitt för anställda med nattjänstgöring i hotellreception. 173 timmar (164 timmar för nattjänstgöring i hotellreception) är delningstalet när man beräknar bruttoarbetstid.

Hur många timmar i månaden är heltid restaurang?

Inom Hotell- och restaurangfacket är en heltidstjänst 173 timmar per månad. Och allt arbete över ordinarie arbetstid ska räknas som övertid eller mertid beroende på anställningsform. Men avtalsenlig kompensation för övertid är ändå ovanligt för finkrogarnas kockar.

Vad är en bra lön för servitris?

Genomsnittlig lön för a servitör / servitris är 21 347 kr per månad i Sverige.

Share this post