Frågor

Vad kostar det att satta upp markis?

Vad kostar det att sätta upp markis?

En terrassmarkis som mäter 5 x 3 meter kan hos specialistbutikerna kosta från 12 000 – 21 000 beroende på utförande. Motor kostar ytterligare mellan 3 000 – 4 500 kronor och ska du ha vindautomatik till denna markis får du betala kring 3 000 kronor.

Hur mycket ström drar en markis?

Tekniska egenskaper

Ström
Förbrukning under drift 120 W
Nominell spänning / frekvens AC – RGE 1 – 230V/50HZ

Hur man sätter upp en markis?

Sätt upp markishållarna

  1. Lägg ut markisen och konsolerna framför den vägg som de ska fästas i.
  2. Undersök var takstolarna finns under takfoten.
  3. Förborra markisfästena med 6,5 mm borr.
  4. Skruva i bultarna -120 x 10 mm – med hylsnyckeln.
  5. Innan du drar åt bultarna helt justeras hållaren i sidled.

Kan man byta tyg på markiser?

Att byta ut väven på en gammal markis är ett enkelt och ekonomiskt sätt att väcka nytt liv i dina solskydd. Vävarna måttbeställs exakt efter den gamla dukens mått, och sen monterar vi dem på de gamla ramarna. Kappan längst fram är löstagbar och finns med rakt eller vågigt avslut.

Hur gör man rent en markis?

Ta bort enklare fläckar med mjuk borste. Kvarvarande smuts kan sedan tvättas bort med en enkel mild tvållösning (t ex: Bliw) och ljummet vatten. Använd inget annat rengöringsmedel än hårdtvål eller tvålflingor när du rengör markisen.

Varför går markisen in?

När solen skiner fälls den ut och när solen slutar skina fälls den in. Om vinden blir för stark för markisen, fälls den in automatiskt, för att markisen inte ska gå sönder. Du kan även förprogrammera din favoritposition för markisen och den anpassar sig efter detta.

Vad är Kassettmarkis?

Kassettmarkis. En kassettmarkis ger ett optimalt väderskydd och när den inte används förvaras solskyddet i en aluminiumkassett. Det ser både snyggt och rent ut, samtidigt som markisen är säkert skyddad från fukt och väta i inrullat tillstånd.

Hur lagar man markiser?

Enklast är om du tar ned din skadade markis och lägger ut den plant mot marken (då kan du även upptäcka andra eventuella skador och du slipper dessutom oroa dig för fallrisken). Det som följder sedan är enkelt: lokalisera skadan igen, täpp till den med hjälp av tejpen eller med den större markisbiten och lim.

Share this post