Rekommendationer

Vad kostar det att ansoka om visum till Sverige?

Vad kostar det att ansöka om visum till Sverige?

Avgifter för visum

Personens ålder Avgift
Person som är 12 år eller äldre 80 euro
Barn 6–11 år 40 euro
Barn 0–5 år Ingen avgift

Kan amerikaner åka till Sverige?

Från och med den 1 april 2022 kan resenärer återigen resa in i Sverige från länder utanför EU/EES utan att visa upp negativt covid-19-test, vaccinationsintyg eller andra typer av intyg.

Hur mycket kostar det att hämta någon till Sverige?

En ansökan om permanent uppehållstillstånd lämnas in samtidigt som en ansökan om förlängning av uppehållstillstånd och kostar inget extra….Avgifter för ansökan om uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige.

Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige Avgift
Vuxen 2 000 kr
Barn under 18 år 1 000 kr

Du betalar ingen avgift när du lämnar in ansökan. Det är först när din ansökan ska prövas som du kontaktas av Migrationsverket för att betala avgiften. Betalning sker då via bankgironummer 5223-7005.

Hur många dagar får man vara i Thailand utan visum?

Resenärer med svenska pass som reser till Thailand för turiständamål och som önskar stanna maximalt 30 dagar samt kan uppvisa en utresebiljett inom dessa 30 dagar behöver inte söka visum inför inresa.

Vad måste man ta med om man ska fixa visum till Thailand?

För ansökan behövs följande dokument:

  • En komplett ifylld ansökningsblankett.
  • En komplett ifylld Declaration form.
  • Personbevis.
  • Kopia av ditt pass.
  • Ett visumfoto i färg som är max 6 månader gammalt.
  • Ett foto på dig själv där du håller upp passets id-sida framför kameran.
  • Skanna ditt senaste visum eller stämpel i passet..

Vad kostar det att förlänga visum i Thailand?

Kostnaden är alltid densamma för att förlänga visum i Thailand, du betalar 1900 baht och får 30 dagar till att spendera i landet.

Kan man åka till Thailand utan att vaccinera sig?

Särskilda inresebestämmelser Den 1 februari 2022 togs karantänskravet bort för fullvaccinerade resenärer. Fortsatt gäller att den som är undantagen karantän ändå minst 7 dagar före avresa måste registrera och erhålla ett sk. ”Thailand Pass”.

Hur söker man Thai pass?

Du kan ansöka om pass / förnya pass eller ID-kort på ambassaden i Bangkok, på en annan svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du ansöker om pass/ID-kort i Sverige eller i ett annat land kan du fortfarande hämta ut passet/ID-kortet i Thailand.

Måste man ha returbiljett till Thailand?

Ni behöver en utresebiljett ur Thailand, det behöver inte vara en flygbiljett. Ni kan då stanna i Thailand i 30 dagar utan visum. Vad beträffar de andra länderna så bör man ju få veta vilka det gäller innan man kan svara på den frågan.

Share this post