Populära

Hur saljer man husvagn?

Hur säljer man husvagn?

Sätt en tydlig och saklig rubrik och skriv sedan en annonstext som rätar ut tänkbara frågetecken hos köparen. Tänk också på att ta med det som är bra med just din husbil eller husvagn – och skriv även ut eventuella skavanker. Då slipper du svara på en massa frågor och ökar chanserna till försäljning.

Vad ska man tänka på när man köper husvagn?

Tips för nybörjaren: köpa husvagn

  1. Hur mycket pengar vill man betala för sin vagn.
  2. Vad får familjens bil dra.
  3. Vad tillåter ens körkort.
  4. Vad innehåller övriga lagar och regler.
  5. Hur fort får man köra med husvagn på släp.
  6. Vad är lastvikt, får man böter eller plikta med körkortet om man kör med en vagn som är alldeles för tung.

Hur mycket är min husbil värd?

För att korrekt värdera en husbil behöver man göra en sammantagen bedömning av bilens ålder, hur många mil den har gått, bilens skick samt hur det aktuella marknadsläget ser ut. För att få en komplett och exakt värdering av sin husbil krävs därför att man anlitar en expert, tex en husbilsmäklare.

Vad är din husbil värd?

När ska man sälja husvagn?

Tänk på att årstiden kan vara avgörande för hur mycket köpare är beredda att lägga. Då de flesta vill använda sin husvagn under sommarhalvåret är slutet på vårkanten ofta det bästa tillfället att sälja.

Vad ska man kolla när man köper begagnad husvagn?

Fukt och mögel Det är viktigt! Ett fukttest av en husvagn kostar från 1 000 kronor och uppåt, och är en billig försäkring som kan göras hos din återförsäljare. Fukt kan gömma sig i både väggar, tak och golv. Även om det inte luktar, kontrollera ändå.

Sälja privat eller via firma Om du står och väger mellan att sälja din husvagn privat eller via firma har båda alternativen flera för- och nackdelar att ta hänsyn till. När du säljer genom ett företag tar de ett arvode för att förmedla husvagnen och då ingår vanligtvis rengöring, tester och förberedelser inför köpet.

https://www.youtube.com/watch?v=maLJawmJEnU

Vad kan jag få för min husvagn?

Därför kan en välbehållen, begagnad husvagn vara ett klokt alternativ i stället för en helt ny. För runt 100 000 kronor går det att få en bra begagnad husvagn. Precis som med alla andra kapitalvaror är det en värdeminskning även på husvagnar, men i mindre utsträckning än för till exempel personbilar.

Vad ska man tänka på när man köper en begagnad husvagn?

Kolla också så att lampor, elektriska prylar och batteriet fungerar som det ska . Fordonet ska ha blivit godkänt vid den senaste besiktningen då alla viktiga funktioner kontrolleras. Det kan också vara bra att få tidigare besiktningspapper samt servicebok – då kan du känna dig trygg med ditt köp på riktigt.

Share this post