Allmänning

Har inte fatt tillbaka pengar?

Har inte fått tillbaka pengar?

Ta kontakt med Kronofogden om du inte får dina pengar Får du ändå inte dina pengar kan du vända dig till Kronofogden och ansöka om ett betalningsföreläggande. Ett betalningsföreläggande är ett sätt att få hjälp med att få betalt av någon som är skyldig dig pengar.

Får inte tillbaka mina pengar från företag?

Du kan vända dig till Kronofogdemyndigheten och begära ett betalningsföreläggande. Förfarandet regleras i Lag (1990:746) om betalningsföreläggande och handräckning (LBH). Av 2 § LBH framgår att en ansökan om betalningsföreläggande får avse en fordran som är förfallen till betalning, samt att målet är dispositivt.

Hur kan jag få mina pengar tillbaka?

Om du inte kan betala hela beloppet på en gång kan du komma överens med oss om en avbetalningsplan. Det gör du enklast genom att logga in på Mina sidor. Du kan inte ansöka om en avbetalningsplan förrän du har fått ditt beslut där det står hur mycket du ska betala tillbaka och när förfallodatumet är.

Vad händer om man för över pengar till ett konto som är avslutat?

Om Skatteverket gjort en utbetalning till ett avslutat konto bör du alltså kontakta din bank och beskriva situationen och meddela dem om var pengarna istället ska föras över. Om det skulle behövas kan du även kontakta Skatteverket, antingen via e-post, telefon eller chatt.

Hur får man tillbaka pengar på kreditfaktura?

En kreditfaktura kallas även kreditnota eller omvänd faktura. Den nya fakturan får då ett minusbelopp och blir en negativ intäkt för det säljande företaget. Vanligen betalas pengar tillbaka till kunden, eller så dras beloppet av på nästa faktura som skickas till kunden.

Hur hanterar jag en kreditfaktura?

Kreditfakturor ska som regel alltid konteras med samma kontering som ursprungsfakturan. En kreditfaktura kommer med på betalningsförslag i de fall det finns en debetfaktura på motsvarande eller högre belopp på ansvaret. Kreditfakturor som inte blir utnyttjade inom 3 månader bör åtgärdas.

Share this post