Allmänning

Hur prutar man pa en bat?

Hur prutar man på en båt?

Det kan funka att helt enkelt fråga säljaren vad hans bästa pris är. Det priset kanske är bättre än det du tänkt föreslå och då har du ju vunnit på att inte bjuda själv. Om säljarens bästa pris är för högt för dig och du vill ha en bra relation med säljaren ska du nog välja en annan säljare med en billigare båt.

Hur mycket sjunker en båt i värde?

Om motorn bara är 2-3 år gammal har den kvar merparten av sitt värde, men efter 10-12 år är värdet ofta halverat. Det gäller särskilt utombordsmotorer, medan exempelvis dieseldrivna inombordsmotorer behåller en större del av sitt värde längre.

Vad är din båt värd?

Att uppskatta båtens marknadsvärde Tänk på att priserna där kanske snarare speglar vad en säljare vill ha och att det inte är säkert att det pris som en båt ligger ute för är vad köparen faktiskt betalar i slutänden. Du kan också höra av dig till några olika båthandlare och be om hjälp med att värdera din båt.

Hur mycket är okej att pruta?

Men generellt sätt mellan sex och åtta procent. Vad brukar du kunna ge rabatt på? – Det handlar mycket om utrustning, ju mer utrustning desto mer rabatt får du. Om du köper en vanlig grundbil är det ju så klart svårare att få ned priset.

Hur mycket tappar en ny båt i värde?

En ren gissning utifrån prisläget på min båt så tappar en sådan ca 50% på de 5 första åren. En dyrare båt tappar förmodligen mer och en billigare mindre.

Hur gammal är min båt?

Numret som följer på tillverkningsmånaden berättar tillverkningsåret. I detta nummer avslöjar nummer 3 att båten är tillverkad 1993. De två sista beteckningarna berättar årsmodellen, båtens modellår är alltså 1994.

Hur mycket är ok att pruta?

det finns ingen gräns för hur mkt man får lov att pruta. men däremot finns det idioter som prutar och när man väl gått ner så ska han pruta ännu mer.

Hur mycket får man pruta?

Berätta för säljaren vad du är villig att betala. Den summan bör vara lägre än din egentliga gräns eftersom att säljaren med stor sannolikhet kommer försöka lägga på lite och du på så vis har större chans att hamna nära ditt maxpris. Sedan är det viktigt att du faktiskt lämnar butiken om priset skulle gå över det.

https://www.youtube.com/watch?v=BOvzIQa21h4

Kan man pruta på mobilabonnemang?

Som redan har sagts: ja. Kolla upp vad du vill ha, och sedan bästa priset på det. När du sedan ringer in för att säga upp abonnemanget så kan du höra vad det bästa personen du pratar med kan göra. Om priset inte är bättre – presentera det du hittat så brukar dem oftast kunna matcha det.

Hur vanligt är det att man prutar i Sverige?

En ny undersökning utförd av Pricerunner visar nämligen att 75 % av svenskarna någon gång prutat i Sverige, och 85 % har någon gång prutat på en vara utomlands. Svensken är som mest benägen att pruta när han känner att ”det finns prutmån”.

Är det okej att pruta?

– Det hänger ihop med hur arbete organiseras. I många butiker har det skett en standardisering och effektivisering av arbete. Butikspersonal får inte lov att förhandla om priset, eftersom all prissättning görs centralt, säger Magdalena Petersson McIntyre.

Share this post