Ny

Vad gor man som Affarsingenjor?

Vad gör man som Affärsingenjör?

Du har kunskaper inom både teknik och ekonomi. Du kan arbeta med: Produktionsplanering, materialstyrning och kvalitetsteknik, affärs- och produktutveckling, produktionsutveckling, internethandel, teknisk försäljning, inköp, logistik samt projekt- och företagsledning vid teknikbaserade företag.

Vad kan man bli som Dataekonom?

Som dataekonom ser du IT och ekonomi som en helhet och med dina kunskaper inom båda områdena kommunicerar du enkelt med specialister från båda dessa områden. Du kommer att fungera som en brobyggare mellan olika funktioner i organisationer och företag, exempelvis i rollen som projektledare.

Vad kan man jobba med om man läst industriell ekonomi?

Typiska roller för en civilingenjör från Industriell ekonomi är projektledare, affärs- och produktutvecklare, analytiker eller entreprenör. Sverige är världsledande på innovationsområdet och har många spännande företag du kan jobba för.

Vad krävs för att komma in på industriell ekonomi?

Under utbildningens gång kommer du vara med och utforma den profil som du kommer att jobba med som färdig civilingenjör. Stor vikt läggs också vid kurserna i huvudområdet industriell ekonomi; bland annat finansiell analys och företagsvärdering, industriell marknadsföring, verksamhetsutveckling och logistik.

Vad heter industriell ekonomi på engelska?

Examen utfärdas med inriktningen industriell ekonomi (Industrial Engineering and Management).

Vad är IT ekonomi?

Utbildningsprogrammet IT och ekonomi är ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram. Programmet kombinerar dessa båda ämnen med ett fokus att generera kunskaper, färdigheter och en förståelse för samspelet mellan IT och ekonomi i organisationer. Utbildningen bygger på utmaningsbaserat lärande.

Vad jobbar datavetenskap med?

Efter en kandidat eller master i datavetenskap kan man faktiskt jobba med i stort sett vad som helst inom data och ITbranchen….Några exempel på yrken är:

  • IT-konsult.
  • Programmerare.
  • Systemutvecklare.
  • Systemansvarig.
  • Projektledare.
  • Teknisk chef.

Är indek svårt?

En enkätundersökning bland studenterna på civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi visar att många känner stress. Det är krav på studieresultat, att leva upp till sina egna förväntningar och att hitta sommarjobb/internships som oroar studenterna mest.

Hur svårt är industriell ekonomi?

Ekonomi kurserna är teoretiskt lagda. Ingen svår matte där. Om du däremot väljer att specialisera dig mot finansiell matematik kommer ekonomikurserna kanske vara lite mer matematiskt lagd.

Varför är industriell ekonomi?

Det är en kvalificerad utbildning som ger dig kunskap om mänskliga, tekniska och ekonomiska resurser i ett företag. Som civilingenjör i industriell ekonomi är du attraktiv på arbetsmarknaden genom din mångfacetterade kompetens och förmåga att leda och genomföra industriella projekt.

Share this post