Populära

Hur mycket pengar far man om man ar kontaktfamilj?

Hur mycket pengar får man om man är kontaktfamilj?

Stöd och ersättning Du får mer information av din kommun när du anmält intresse. Du har också rätt till ersättning för uppdraget. En del av ersättningen är för de faktiska kostnaderna du har för uppdraget och den andra delen är ett fast arvode. Det är kommunen som fattar beslut om storleken på ersättningen.

Hur länge får barn bo i jourhem?

Hur länge ett barn behöver bo i ett familjehem varierar mellan allt från cirka ett halvår till hela sin uppväxt. Ibland vet socialtjänsten redan från början att barnet är i behov av en längre tids placering i familjehem. Ibland är det något som konstateras under tiden barnet bor i familjehemmet.

Vad är konsulentstödda familjehem?

Konsulternas uppgift är att stödja familjehemmen i deras åtagande. Familjehemsenheter eller konsulentstödda familjehem är begrepp för verksamheter som arbetar med att rekrytera, utreda, utbilda, stödja och handleda familjehem och jourhem samt att förmedla dessa hem och tjänster till socialtjänst och/eller kriminalvård.

Hur gammal måste man vara för att vara jourhem?

Det finns ingen formell åldersgräns, men olika kommuner och företag kan ha olika syn på åldern av dig som uppdragstagare. För att bli jourhem är det också bra om du: har ett rum ledigt där barnet får känna sig tryggt.

Vad är lönebortfall?

Sjukpenning från Försäkringskassan * Alla ersättningar förutsätter att du får ett lönebortfall när du är sjukskriven. Samtliga uträkningar är baserade på vad som gäller 2021 och 30dagarsmånader. I exemplen visas ersättning dag 15–90. Under dag 2–14 utgår ersättning från arbetsgivaren som räknas enligt lagen om sjuklön.

Vad ska Omkostnadsersättning täcka?

Omkostnadsersättningen ska täcka alla de utgifter som ni har för det placerade barnet/ungdomen. Det gäller; mat, hygienartiklar, kläder, fickpengar telefonkostnader, fritidsaktiviteter mm. När barnet/ungdomen placeras ska hen vara grundutrustat med kläder anpassade för årstiden.

Share this post