Ny

Hur sager man till nagon som dricker for mycket?

Hur säger man till någon som dricker för mycket?

Försök att skapa ett samtal där ni båda får prata, så att det inte handlar om att du ”säger till” någon. Fråga hur din vän själv tänker. Ta samtalet när personen är nykter, och i en lugn och trygg miljö som ni trivs i.

Hur hanterar man en full person?

Kontakta en ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få stöd och råd. Du kan också kontakta olika ställen som jobbar med alkohol och droger, till exempel Alkohollinjen på telefonnummer 020-84 44 48. Du kan vara anonym om du vill.

Hur ska jag få honom att sluta dricka?

Här är 8 tips som kan hjälpa er på vägen.

  1. Lär dig så mycket du kan om beroende.
  2. Skuld och skam är ingen hjälp på vägen.
  3. Våga be om hjälp – det finns stöd att få
  4. Prata av dig – dela med dig av dina känslor.
  5. Rör på dig regelbundet – minska stressrelaterad ohälsa.
  6. Fortsätt göra det som gör dig lycklig.

Vad ska man göra om man druckit för mycket?

Mindre abstinensbesvär kan gå över av sig själv. Men de kan vara jobbiga att stå ut med. Du kan ringa 1177 om du mår dåligt och vill få råd om vad du ska göra. Ring 112 om du eller någon annan har allvarliga abstinensbesvär, till exempel får kramper, blir medvetslös eller mår väldigt dåligt på något annat sätt.

Hur hjälper man en full kompis?

Partnern känner förmodligen den överförfriskade bäst och kan förhoppningsvis få personen att börja dricka vatten, kaffe eller att helt enkelt gå hem. Samtidigt kan andra vänner som varit med förr vara till stor hjälp genom att prata med personen.

Hur kan man bli full snabbt?

Sprit gör en fullare än exempelvis öl Tre shots kan alltså göra dig full snabbare än en starköl, men om du dricker fyra starköl med en volymprocent på 5 procent alkohol har du fått i dig mer sprit än vad tre shots innehåller. Här kan du enkelt räkna ut hur mycket sprit det är i alkoholhaltiga drycker.

Om man inte vill prata med någon man känner så kan man prata med exempelvis ungdomsmottagningen, en skolkurator, socialtjänsten eller ställa en fråga här på Drugsmart. Man kan också säga till den som dricker för mycket att man är orolig om det känns ok.

Share this post