Blogga

Vad betyder disciplinering?

Vad betyder disciplinering?

Disciplinera betyder ungefär detsamma som lära ordning.

Vad betyder disciplinära?

Disciplinär kan beskrivas som ”som hör ihop med disciplin”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av disciplinär samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har later synonym?

Ordet later är synonymt med åthävor och kan beskrivas som ”högfärdigt eller bortskämt uppförande”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av later samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder disciplinära åtgärder?

Du som är lärare har vissa disciplinära befogenheter mot olämpligt uppträdande och mindre förseelser, till exempel när elever är stökiga och stör undervisningen. Det kan gälla utvisning, kvarsittning, skriftlig varning, tillfällig omplacering, avstängning av elev eller öppnande av elevskåp.

Har sina later korsord?

Synonymer till later

  • (pl.) åthävor, fasoner, uppträdande, sätt, skick, manér, fason, stora gester.
  • Användarnas bidrag. choser, ovanor.

Vad betyder anlete?

Ordet anlete är en synonym till ansikte och nylle. Ordet används i uttrycket ”i sitt anletes svett” som betyder ”under stor ansträngning”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anlete samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet relegerad?

Ordet relegera är en synonym till stänga av och förvisa och kan bland annat beskrivas som ”stänger av från skola”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av relegera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har ofta later korsord?

Vad är synonymer till disciplinera?

Synonymer till disciplinera hålla i styr, vänja vid ordning, kuva, tygla, tukta, skola, dressera, lära ordning, lära tukt Föreslå en synonym eller ett motsatsord till disciplinera. | Nytt ord?

Vad är definitionen på disciplin?

Disciplin. Wiktionary har en ordboksartikel om disciplin. Disciplin (från latinets disciplina – uppfostran, handledning, som i sin tur kommer från discipulus – lärjunge, elev) uppfattas som synonymt med upprätthållande av ordning och regelföljande.

Vad är militär disciplin?

Till exempel används sådana begrepp som ljud- och ljusdisciplin eller signaldisciplin. Sociologer och andra samhällsforskare har ofta pekat på militär disciplin som en föreblid för organiseringen av moderna sociala institutioner. Militär disciplin är dock inte något historiskt entydigt.

Share this post