Populära

Hur gor man om man tappat sitt korkort?

Hur gör man om man tappat sitt körkort?

Id-kort som är borttappat eller stulet ska du anmäla till utfärdaren som spärrar kortet. Borttappat eller stulet körkort ska du anmäla till Transportsstyrelsen, du kan göra det via e-tjänst på Transportstyrelsens webbplats. Stulet körkort måste även polisanmälas.

Vad kan man använda ett stulet körkort till?

ID-handlingar Ett pass eller körkort i handen är en bra start för att kapa någons identitet. Därför ska du alltid anmäla dessa handlingar som förlorade eller stulna. Körkortet spärras hos Transportstyrelsen och om det är stulet anmäler du det till polisen.

Vad kan hända med stulet id-kort?

Du kan ansöka om tillfälligt pass för din hemresa på ambassaden eller konsulatet. Är passet eller id-kortet stulet ska du göra en polisanmälan i landet där stölden skedde. Ta med din polisanmälan till ambassaden eller konsulatet så spärrar de det stulna passet eller nationella id-kortet.

Kan jag använda mitt körkort som legitimation?

Körkortet visar inte bara vilka fordon du får köra, det är också en id-handling. Tänk på att ditt körkort därför är att jämställa med en värdehandling. Det är viktigt att du hanterar körkortet varsamt och förvarar det säkert.

Har du borttappat eller stulet körkort?

Borttappat eller stulet körkort Om ditt körkort försvinner ska du förlustanmäla det hos Transportstyrelsen. När förlustanmälan kommit in skickar Transportstyrelsen ut en blankett för dig att fylla i. Du får köra bil innan ditt nya körkort kommit, se bara till att ha med legitimation.

Hur ska du anmäla till polisen om körkortet blivit stulet?

Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Kan du förlustanmäla ditt körkort?

Om ditt körkort försvinner ska du förlustanmäla det hos Transportstyrelsen. När förlustanmälan kommit in skickar Transportstyrelsen ut en blankett för dig att fylla i. Du får köra bil innan ditt nya körkort kommit, se bara till att ha med legitimation.

Varför ska körkortet förnyas?

Stulet, borttappat eller skadat körkort Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Share this post