Rekommendationer

Vart kan man skriva om man mar daligt?

Vart kan man skriva om man mår dåligt?

Du kan ringa 112 och fråga efter jourhavande präst. Du kan också chatta eller skriva ett digitalt brev. Här kan du ställa frågor om bland annat nedstämdhet, oro, ångest och stress. Här kan du få stöd på chatt om du har en förälder som mår psykiskt dåligt.

Var du kan vända dig?

Anonymt stöd för barn och unga Ibland är det skönt att få prata med en vuxen utan att säga vem en är, det finns många olika ställen som kan hjälpa till via telefon, chatt, mail och IRL. Bris – Du kan ringa, maila eller chatta med vuxna på Bris – Barnens rätt i samhället. Telefonnummer: 116 111 de har öppet dygnet runt.

När ska man kontakta psykakuten?

Om det är bråttom. Sök vård direkt på en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du mår så dåligt att situationen känns outhärdlig, eller om du har tankar eller planer på att ta ditt liv. Du som känner någon som har tankar eller planer på att ta sitt liv ska försöka hjälpa den personen att kontakta vården.

Hur vet man om man är nedstämd?

Du känner dig nedstämd varje dag i två veckor eller mer. Du har svårt att sova och koncentrera dig. Du tappar aptiten och förlorar intresset för vanliga aktiviteter. Du har tappat intresset eller orken för det mesta, till och med för det du brukar tycka om att göra.

Vart kan ungdomar vända sig?

Här kommer några tips på var du kan vända dig om du behöver hjälp.

  • Bris: På Bris finns kuratorer som kan stötta dig i stunden, men också lotsa dig vidare om du behöver mer hjälp från till exempel socialtjänsten eller skolan.
  • Socialtjänsten:
  • BUP:
  • Barn- och elevombudet (BEO):
  • Samtalsstöd:
  • Jagvillveta.se:
  • Umo.se.
  • Youmo.se.

Vart vänder man sig psykisk ohälsa?

Kontakta en vårdcentral eller en psykiatrisk öppenvårdsmottagning om du mår mycket dåligt, och det gäller även om du har ångest eller har känt dig nedstämd under en längre tid. Om du är under 25 år kan du även kontakta en ungdomsmottagning, och går du i skolan kan du få hjälp av skolsköterskan eller skolkuratorn.

Share this post