Rekommendationer

Vad visar en alkomatare?

Vad visar en alkomätare?

En alkomätare är ett instrument som mäter alkohol via utandningsluften. Marknadens produkter har alla samma syfte – att ta reda på om du är en lämplig förare. Men här upphör ibland också likheterna att gälla, för när det gäller teknik, pris och tillförlitlighet skiljer sig produkterna ofta åt.

Hur tillförlitlig är Dräger?

Dräger Alcotest 4000 Den är godkänd för både privata och professionella syften enligt (EN 15964 / EN16280), och är väldigt säker, pålitlig och lätt att använda. Vid köp ingår tre stycken munstycken, tillsammans med en tygpåse för säker förvaring. Den klarar även temperaturskillnader på -5 till 50 grader celsius.

Kan man lita på en Dräger?

Pålitlig med gott rykte Dräger 3820 är godkänd enligt både den professionella standarden (EN 15964) och den privata standarden (EN16280). Även motoförarnas helnykterhetsförbund menar att den är pålitlig och säker. Man kan med andra ord lita på Drägers kvalitet och mätning.

Vilken Dräger använder polisen?

Dräger Alcotest 6820 är alkomätaren som Polisen använder sedan många år och är det givna valet för den yrkesmässiga provtagarenden.

Hur kalibrerar man alkoholmätare?

Hur beställer jag en kalibrering?

  1. Boka din kalibrering, det gör du enklast här.
  2. När vi fått din beställning skickas ett förfrankerat returbrev till dig.
  3. Du lägger din alkomätare i brevet du fått och lämnar den på ett postombud.
  4. När vi mottagit din alkomätare får du tillbaka den nykalibrerad inom 4–5 arbetsdagar.

Vad händer om man inte kalibrerar Dräger?

Hur mycket tappar mätarna i precision om man inte kalibrerar? Typiskt 0,6 % av uppmätt värde per månad. Dräger rekommenderar dock starkt att kalibrera då det också är en funktionskontroll att inget har gått sönder. Efter 12 månader kan driften på sensorn inte garanteras.

Måste man kalibrera Dräger?

Dräger är kalibrerad till 0,2 promille. Viktigt att tänka på är att ett sådant här instrument måste kalibreras minst en gång om året för att behålla instrumentets noggrannhet. I displayen visas det datum som du senast bör kalibrera din alkotestare. Var noga med att kalibreringen utförs innan det datumet.

Vad visar en Dräger?

Dräger Alcotest 3820 visar aktuell alkoholhalt i promille. Mätaren ger mycket tydliga instruktioner till användaren via en upplyst display. Mätaren har en integrerad klocka som känner av när nästa kalibrering skall ske. Mätaren har bra utbytbara munstycken.

Hur läser man av en alkoholmätare?

Bruksanvisning: Sänk ned mätaren i spritblandningen som du skall mäta så att den flyter fritt. Läs av vätskeytan mot skalan på alkoholmätaren. Mätaren visar alkoholhalten i volymprocent.

Hur fungerar en Dräger?

Dräger alkoholmätare och drogtest fungerar på ett icke-invasivt sätt och kontrollerar alkohol i utandningsluften eller droger i saliven. Detta gör dem mycket hygieniska, lätta att använda och alltid redo att användas.

Vad händer om man blåser 0 1?

Trots att gränsen för rattfylleri är 0,2 promille så kan du bli straffad om du kör med 0,1 promille, om det anses att du inte kan framföra ditt fordon på ett betryggande sätt.

Vad mäter Dräger 3820?

Dräger 3820: Proffsig alkoholmätare godkänd av EU Den är dessutom godkänd enligt EU-standarden SS-EN 15964, vilket tillåter ”professionell användning”. Mätaren fungerar enligt tillverkaren i temperaturer från minus fem grader upp till +50 grader.

Hur mäter man alkohol i dryck?

Alkoholhalten i en dryck kan mätas på olika sätt: på labb, med enkel kapillärtest eller genom att räkna fram den (om du vet sockerhalten i den ursprungsvätska du jäste till alkohol). Skickar du prov till ett ackrediterat laboratorium får du den exakta alkoholhalten på din produkt.

Hur läser man av Dräger?

Dräger Alcotest visar upp till 5,00 ‰ eller motsvarande 2,5 mg/L. Ovanför mätresultatet visar mätaren 3 st. uppåtgående pilar som indikation på att det är utanför sensorns mätområde. Vid en alkoholhalt på 5,00 ‰ riskerar de flesta människor livet i akut alkoholförgiftning.

Share this post