Populära

Vad ar handelsnormer?

Vad är handelsnormer?

Handelsnormerna är en beskrivning av produkterna i olika klasser. En köpare ska till exempel kunna jämföra priset på äpplen av klass I från två olika säljare och veta att äpplena i stort sett är jämförbara.

Vad är siffrorna på frukten för något?

Följande 5 siffror är packeriets registreringsnummer. De tre sista siffrorna är en produktkod.

Hur man kan importera mat till Sverige?

En betydande del av importen utgörs av produkter som vi inte producerar själva, som till exempel citrusfrukt, bananer, soja och kaffebönor. Vi importerar dock också en hel del produkter som direkt konkurrerar med den svenska produktionen. Exempel på det är kött, vissa slags frukter och grönsaker, samt mejeriprodukter.

Hur importeras frukt?

Två olika kontroller av frukt och grönt Importen ska du anmäla till Jordbruksverket via Traces. Du betalar avgift för kontrollen i importdeklarationen. En tulldeklaration kan innehålla flera olika sundhetscertifikat och då betalar du en avgift för varje sundhetscertifikat.

Varför är de flesta livsmedel som vi köper märkta på olika sätt?

Varför är de flesta livsmedel som vi köper märkta på olika sätt? För att vi ska kunna välja den varan som är bäst för hälsan, ekonomin och miljön. Vilka olika uppgifter måste det finnas på förpackade livsmedel? Det måste finnas information om ingredienser, hållbarhet och tillverkaren.

Vad är PLU nummer?

PLU-numret identifierar en viss grupp av artiklar, som till exempel en äppelsort, och alltså inte det unika äpplet från ett visst land eller en viss odlare. Produkten läggs på en våg i utgångskassan, PLU-numret knappas in manuellt av kassapersonalen och priset registreras på kvittot.

Vilken frukt har längst resväg till Sverige?

Ovanlig exotisk frukt Exotiska favoriter som banan, mango och ananas då? De är tunga, håller länge och fraktas därför med båt.

Vad är ett sundhetscertifikat?

Ett sundhetscertifikat är ett dokument som växtskyddsmyndigheten i exportlandet utfärdar och som intygar att sändningen uppfyller mottagarlandets krav på frihet från växtskadegörare.

Vad menas med färdigförpackade livsmedel?

Helt enkelt: Ett färdigförpackat livsmedel är ett livsmedel som placerades i en förpackning innan det nådde konsumenten. Förpackningen ska täcka livsmedlet helt eller delvis. Det ska inte gå att ändra på innehållet, utan att förpackningen öppnas eller ändras.

Share this post