Frågor

Vad ar kostnaden for tjanstebil?

Vad är kostnaden för tjänstebil?

Vad kostar det att köra förmånsbil? För de arbetstagare som kör förmånsbil som registrerats från 1 juli 2021 blir det dyrare – allra mest för de som kör en bil med nybilspris mellan 250 000 – 350 000 kronor. För dem blir skattehöjningen mellan 30–34 %.

När lönar det sig att ha tjänstebil?

Förmånsbil är att föredra i de allra flesta fall. Ju dyrare bil man har och ju mer man kör privat, desto större blir ”vinsten” med att ha förmånsbil. Det bästa alternativet är att företaget betalar drivmedlet för tjänstemilen och att du betalar drivmedlet för den privata körningen.

Hur stor är förmånsbeskattning?

Förmåner på jobbet är som huvudregel skattepliktiga, men en del viktiga undantag finns. En skattepliktig förmån ska normalt värderas till sitt marknadsvärde, vilket ska motsvara vad den anställde hade fått betala om den köpt förmånen på den lokala orten. Detta kallas förmånsgrundande pris eller förmånsgrundande belopp.

Vilka bilar har lägst förmånsvärde?

Billigaste förmånsbilen 2020 Volvo V60 T6 är den billigaste förmånsbilen i Sverige. Bilen kostar 494 000 exklusive extrautrustning och förmånsvärdet är 3 070 kronor per månad tack vare det svenska bonus-malus-skattesystemet. Du sparar enligt våra beräkningar 1 085 kronor per månad med en förmånsbeskattad Volvo V60.

Vad kostar en tjänstebil netto?

Nettokostnad här brukar oftast vara företagets månadskostnad för leasingavgiften efter justering för att endast halva momsen är avdragsgill för leasing. Dvs om leasingavgiften är 4000 kr exkl moms (5000 kr inkl moms) per månad, blir nettokostnad för företaget 4500 kr per månad.

Är det ekonomiskt att ha tjänstebil?

Förmånen att använda tjänstebilen privat beskattas enligt en schablon, där förmånsvärdet motsvarar den besparing du gör jämfört med att äga bilen själv. På Skatteverkets webbplats kan du få hjälp att beräkna din förmånsbils förmånsvärde.

Share this post