Blogga

Vad ar ISG Kia?

Vad är ISG Kia?

Kia Motors. Deras system heter ISG (Idle Stop & Go). De bygger på samma principer som Stop & Start från Bosch men har förutom start och stoppfunktioner även möjlighet att kontrollera generatorn. När man gasar kan systemet koppla ifrån motorn och koppla kontakten till batteriet istället.

Är Kia Sportage en bra bil?

Kia Sportage är väldigt mjuk och lättkörd, men ligger inte i topp när det gäller körglädje. Även här är det mer lagom som gäller. Fjädringen sväljer ojämnheter i vägen på ett bra sätt, även om 19-tumshjulen med lågprofildäck kan göra att det smäller när det blir riktigt gropig.

Vad ingår i Kia assistans?

Med Kia Assistans får du: Service 24 timmar om dygnet. Starthjälp och reparation på plats. Bärgning till närmaste verkstad, när det behövs. Hotell, hyrbil eller hemresa om din bil inte kan repareras samma dag.

Hur mycket bensin kvar när lampan lyser Kia?

HellboyElvis skrev: Tanken rymmer totalt 50 liter, helt rätt. Exakt hur mycket som räknas som reserv vet jag inte, men det brukar vara 8-10 liters reserv på Kia (förutom de små modellerna då). Har lampan för reservtank lyst när du tankat? Lampan för låg bränslenovå tänds när det är 10% kvar i tanken.

Kan man stänga av start stopp?

I vissa situationer kan det vara önskvärt att tillfälligt stänga av Start/Stopp-funktionen. Stäng av med funktionsknappen Start/Stopp i centerdisplayens funktionsvy. Vid avstängd funktion är indikeringen i knappen släckt. nästa gång bilen startas.

Varför fungerar inte start stopp?

Motortemperaturen är för hög eller för låg. Om motorn inte erhåller värme från förbrukare eller batteriet måste den generera sin egen värme, vilket sker genom förbränning och kräver en högre startström. Resultatet: start-stopp-funktionen aktiveras inte.

Hur mycket drar en Kia Sportage?

DEKLARERAD FÖRBRUKNING: 5,9 l/100 km (man), 6,3 (aut). CO2-UTSLÄPP: 154/166 g/km.

När kommer Kia Sportage som laddhybrid?

Kia Sportage är en av Kias mest sålda modeller i Europa och globalt. När nu Europaversionen av helt nya Kia Sportage lanseras har modellen utvecklats för att utmana toppskiktet i suv-segmentet. Helt nya Kia Sportage Hybrid är nu lanserad i Sverige och plug-in hybriden lanseras i april 2022.

Har jag Kia assistans?

Så här får du kontakt med Kia Assistans 6.1 Om du befinner dig i Sverige, ring: 0770-117000 Om du befinner dig utomlands, ring: +46 770-117000 För att kunna hjälpa dig behöver vi: f) Personbilens registreringsnummer och modell.

Hur fungerar Kia assistans?

Så fungerar Kia Assistans: När du köper en ny Kia ingår Fri Assistans till första servicetillfället. När du därefter servar din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad får du inte bara en originalservice med högsta kvalitet på allt från själva utförandet till varje liten reservdel.

Hur långt kan man köra efter att lampan lyser?

Själv brukar jag inte köra så värst långt med lampan tänd utan brukar ta en stammispump i krokarna. Fast jag körde ovanligt långt igår – till och från kontoret, hela 2 mil med lampan tänd och väl vid pumpen sa färddatorn att jag kunnat köra 4 mil till.

Hur stor är reservtanken på en bil?

Svaret beror förstås på flera faktorer. Dels hur stor bränsletanken är, men också hur bränsleeffektiv din bil är. Många uppskattar att en genomsnittlig bil kan köra någonstans mellan 5-10 mil på ”tom” tank.

Share this post