Ny

Kan nagon annan hamta ut mitt korkort?

Kan någon annan hämta ut mitt körkort?

Godkända legitimationer för utlämning av körkort. Om du saknar en giltig legitimation för att kunna hämta ut ditt körkort, rekommenderar vi dig att skaffa/förnya någon av de andra godkända legitimationer som Postnord godtar. Ta kontakt med respektive utfärdare av legitimationen för mer information.

Var syns särskild postadress?

Du kan anmäla en särskild postadress till Skatteverket om vill ha din post till en annan adress än din folkbokföringsadress under minst sex månader. Det gäller både i Sverige och utomlands. Det kostar inget att anmäla en särskild postadress. En särskild postadress är ett komplement till en folkbokföringsadress.

Varför får jag inte mitt nya körkort?

Gamla körkortet kan hinna gå ut – svårt att hämta det nya Det finns en självklar risk med förseningen. – Man hämtar ju ofta körkortet med sitt gamla körkort som ID-handling och en konsekvens kan bli att det gamla körkortet hinner gå ut så att man inte har någon ID-handling att hämta det nya körkortet med.

Kan bud hämta ut körkort?

Hämtar du åt någon annan behöver du visa både din och mottagarens legitimation. Om det är ett Rek behöver dessutom båda skriva under. Vid personlig utlämning kan endast mottagaren hämta. Fullmakt och bud gäller inte.

Hur identifierar man sig utan körkort?

Detta är giltiga id-handlingar

  1. Svenskt vanligt pass (provisoriskt pass är inte giltigt som legitimation)
  2. Svenskt nationellt id-kort.
  3. Svenskt körkort.
  4. Svenskt SIS-märkt id-kort.
  5. Identitetskort för folkbokförda i Sverige.

Varför har man en särskild postadress?

Man kan ha både en folkbokföringsadress och en särskild postadress. Om man av någon anledning till exempel vill ha sin post till en annan adress än till sin folkbokföringsadress kan man anmäla särskild postadress till Skatteverket. Särskild postadress benämns ofta som särskild adress i dagligt tal.

Varför har någon särskild postadress?

Det huvudsakliga syftet med en särskild postadress är att komplettera en persons folkbokföringsadress. Formuleringen av 25 § andra stycket FOL utesluter dock inte att en särskild postadress används av en person som saknar en folkbokföringsadress.

När får jag mitt nya körkort?

Du behöver betala avgiften på 280 kronor för att tillverka körkortet. Inbetalningskortet följer med grundhandlingen. Om din förnyelse blir godkänd tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya körkort hos ditt postombud.

Varför slänga bort en adressändring?

En adressändring är gratis och görs endast till Folkbokföringsgruppen och Skatteverket. Välj inte det dyra alternativet Svensk Adressändring AB i onödan. Välj gratis alternativen istället. Varför slänga bort massa tusenlappar trots att det går lika bra att ändra sin adress till Folkbokföringsgruppen och Skatteverket.

Hur ska du hantera ditt körkort?

Körkortet visar inte bara vilka fordon du får köra, det är också en id-handling. Tänk på att ditt körkort därför är att jämställa med en värdehandling. Det är viktigt att du hanterar körkortet varsamt och förvarar det säkert. Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört.

Varför ska körkortet förnyas?

Stulet, borttappat eller skadat körkort Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Share this post