Populära

Vad ska en systemdokumentation innehalla?

Vad ska en systemdokumentation innehålla?

Av systemdokumentationen ska det framgå hur de olika kontona används och hur de sammanställs i årsbokslutet eller årsredovisningen. Det kan ske genom hänvisning till ett dokument där konteringsinstruktionerna för kontona framgår. Någon sådan beskrivning behövs inte om det tydligt framgår av kontoplanen.

När ska man låsa ett Periodbokslut?

Efter varje periodbokslut rekommenderas att perioden låses för att bokningar inte ska ske av misstag på en avstämd period. Man kan välja att låsa perioder mellan innevarande och föregående år, om det fortfarande är öppet.

Vad är systemdokumentation och behandlingshistorik?

Systemdokumentation är en beskrivning över bokföringssystemets organisation och uppbyggnad, och som behövs för att ge en överblick av bokföringssystemet. Behandlingshistoriken visar hur en bokföringspost har bearbetas i bokföringssystemet.

Vad är en kassabok privatperson?

Att föra kassabok Här är tanken helt enkelt att skriva ned alla faktiska utgifter du har, med andra ord alla inköp som görs under en månad. Både stora och små inköp ska föras in i kassaboken, och för att det ska göra någon nytta är det viktigt att man är helt ärlig och inte missar att föra in något.

Vad är det för skillnad på en budget och en kassabok?

Budget: en uträkning, vad har jag för hyra, färsäkring, mat osv. Så att man vet hur mycket allting kommer kosta. Kassabok: man skriver upp efter hand vad det är man lagt sina pengar på.

Hur lång tid ska ett räkenskapsår omfatta?

Ett räkenskapsår är den period för vilken ett företag ska upprätta sitt årsbokslut eller sin årsredovisning. Ett räkenskapsår ska omfatta 12 månader. När företaget startar eller räkenskapsåret läggs om kan räkenskapsåret bli kortare än 12 månader eller längre, dock som längst 18 månader.

När menar BFN att det är förenat med svårighet enligt 5 kap 8 bokföringslagen 1999 1078 att låta uppgiften om motpart ingå i en verifikation?

8 § bokföringslagen (1999:1078) att låta uppgiften om motpart ingå i en verifikation om företaget får betalt direkt i samband med att en vara levereras eller en tjänst utförs samt a) kundkretsen i huvudsak är anonym och motparten normalt inte identifieras, eller b) kundkretsen i huvudsak inte är anonym men uppgiften om …

Share this post