Rekommendationer

Hur mycket kostar det att lagga om ett tak?

Hur mycket kostar det att lägga om ett tak?

Vi kan se att snittpriset för att byta tak ligger på cirka 1.500 kronor per kvadratmeter, inklusive moms. Priset inkluderar de typiska kostnaderna som är knutna till att byta tak, det vill säga arbetskraft och materialinköp.

Vad kostar det att lägga ett plåttak?

Vilken plåt du ska välja beror till stor del på vilken plåt du har innan och dessutom vilken budget du har för ditt plåttak. Priset för ett enklare plåttak börjar kring 800 kronor upp till 1 500 kronor per kvadratmeter och stiger sedan upp mot flera tusen kronor för mer exklusiva plåttak.

Vad kostar TRP 20?

Tp20 – Från 175kr/m2 inklusive moms. Tp20 är en ekonomisk lågprofil för tak med kapilär-brytande rilla. Levereras även med kondensskydd. Prisberäkning beräknas efter nominell bredd. Alla kulörer i profileringsschemat kan beställas men kan ha ett annat pris än vad som visas på sidan.

Hur mycket kostar det att lägga plåttak?

Vi ser att genomsnittspriset för att lägga plåttak ligger på cirka 1.800 kronor per kvadratmeter. Summan inkluderar samtliga kostnader för arbete och material. Vi ser också att vissa enklare takbyten hamnar så lågt som på 1.300 kr/m2, och att de mer komplicerade kan komma upp till 3.000 kr/m2.

Hur mycket kostar ett plåttak per kvadratmeter?

Vill du ha ett plåttak, kostar det mellan 150-200 kronor per kvadratmeter. Föredrar du hellre betongtak är det en aningen. billigare och kostar mellan 160-210 kronor per kvadratmeter. Tegel är dyrast med en kostnad på 200-250 kronor per kvadratmeter.

Hur mycket kostar det att byta tak?

Priset inkluderar de typiska kostnaderna som är knutna till att byta tak, det vill säga arbetskraft och materialinköp. Märk väl att det finns projekt som hamnar så lågt som på 1.500 kr/m2, medan mer komplexa takbyten kan komma upp i summor omkring 4.000 kr/m2.

Hur mycket kostar en takomläggning?

Totalt takomläggning kostnad: 111 680 kr. Detta är givetvis en uppskattning och alla takomläggningar är olika. Men som tumregel ska priserna ligga i de ovan angivna prisspannen. För bästa affär ska du dock alltid kontakta flera olika takfirmor/takentreprenör för din takomläggning.

Hur sätter man Takfotsplåt?

Dra nu bort skyddsplasten från takfotsplåten och längs pappvådens nedre kant. Ta lite i taget och tryck fast pappen på takfotsplåtens tjärunderlag. Spika nu fast pappen mot trekantslisten med 10-15 cm avstånd mellan spikarna. Skär av den papp som sticker upp över vindskivan.

Share this post