Ny

Vilka pensionarsforeningar finns det i Sverige?

Vilka pensionärsföreningar finns det i Sverige?

I Sverige har vi två stora föreningar som vänder sig till pensionärer, PRO (Pensionärernas RiksOrganisation) och SPF Seniorerna som båda driver politiska frågor på lokal, nationell och internationell nivå för bättre villkor för pensionärer. Tillsammans har de närmare 600 000 medlemmar.

Hur kan jag hjälpa äldre?

vara att följa med en äldre på promenad, följa med till butiker, frisören eller till doktorn. Men det kan också vara att hjälpa till med av- och påklädning, personlig hygien, städning eller att laga mat. Det är alltid du själv som avgör vad du kan tänka dig att göra, när, hur långt hemifrån och i vilken omfattning.

Hur får jag pensionärsrabatt?

Är du pensionär? I så fall kan du få pensionärsrabatter på många produkter inom resor, mobiltelefoni, nöjen, hälsa, elavtal och mycket mycket annat. När du är i behov av något nytt till hemmet så finns mycket pengar att spara när genom att utnyttja de pensionärsrabatter som finns.

Vem kan bli medlem i Skpf?

Vi är religiöst och politiskt obundna. Du som har någon form av pension (även sjukersättning) kan bli medlem hos oss. Även medlems partner, oavsett ålder, är välkommen. Hos oss får du möjlighet att träffa nya och gamla vänner, studera, resa och ta del av förmånliga medlemsförsäkringar via vår samarbetspartner Folksam.

Vilka pensionärsorganisationer finns det i Sverige och vad är deras uppgift?

Pensionärsorganisation

  • PRO, Pensionärernas Riksorganisation.
  • SPF, Sveriges Pensionärsförbund.
  • SKPF Pensionärerna, Svenska KommunalPensionärernas Förbund.
  • SPRF, Sveriges Pensionärers Riksförbund.
  • RPG, Riksförbundet PensionärsGemenskap.

Vad är skillnaden mellan PRO och SPF?

Liksom SPF Seniorerna betonas att man är helt partipolitiskt obunden, men man anser att staten ska vara majoritetsägare i elnät och infrastruktur och PRO får överskottet av Kombispels ”Trippelskrapet”.

Vilka insatser som finns för den äldre?

Äldre personer som behöver hjälp med sin dagliga livsföring kan ansöka om bistånd hos kommunen. De insatser som beviljas syftar till att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv. Insatserna kan till exempel vara hemtjänst eller särskilt boende.

Vad ingår i Skpf medlemskap?

Ett medlemskap i SKPF Pensionärerna är laddat med massor av förmåner och erbjudanden.

  • Medlemsförsäkringar Trygga, prisvärda försäkringar för dig och dina nära.
  • Medlemsrabatter Res, ät, shoppa och träna – med rejäla rabatter.
  • HärΝ Välmatad medlemstidning, på webben och på papper.

Vilka försäkringar ingår i Skpf?

∎ Olycksfallsförsäkring ∎ Sjuk- och efterlevandeförsäkring ∎ Medlemsbarn sjuk- och olycksfalls- försäkring för barn och barnbarn. Som medlem är du självklart alltid försäkrad när du deltar i våra verksamheter – denna försäkring ingår i medlemsavgiften. För närmare villkor se vår hemsida www.skpf.se.

Share this post