Frågor

Vilka bankkontor stangs?

Vilka bankkontor stängs?

De senaste åren har antalet bankkontor minskat över hela landet, där flera på Kungsholmen tidigare stängt. Exempelvis har både SEB och Swedbank stängt ner sina kontor kring Kungsholmstorg och i korsningen Sankt Eriksgatan/Fleminggatan klappade Nordea igen och där ska en restaurang ta plats.

Kan banken spärra konto?

Eftersom penningtvättslagen uppställer höga krav på bankerna måste banken spärra kontot direkt vid misstanke om penningtvätt. Det utan att kunden kontaktas i förväg. Det är en obligatorisk del av bankernas arbete mot penningtvätt.

Vilka Handelsbankskontor ska läggas ner?

Handelsbankens kontor i Sorsele stängdes den 7 maj. Det innebär att Sorsele inte kommer att ha något bankkontor inom kommunen. Handelsbanken hänvisar sina kunder i Sorsele till bankens kontor i Arvidsjaur. Mellan Sorsele och Arvidsjaur är avståndet ca 90 km.

Vilka Handelsbankskontor läggs ner?

Handelsbanken lägger ner i Danmark och Finland

  • Kvar i England. Handelsbankens huvudmarknader är enligt Åkerström Sverige, Norge och Storbritannien.
  • Försäljning inleds. En process för att sälja bankverksamheten i Finland och Danmark har därför inletts.
  • Bästa hittills. Carina Åkerström är nöjd.

Kan banken spärra mitt kort?

Bankkunder kan få sina kort spärrade utan att veta om det, om banken misstänker att kortet kan vara utsatt för såkallad skimning, alltså att bedragare lurar till sig kortuppgifterna för att länsa kontot. Nordeakunden Victor Stenkvist råkade ut för att få sitt kort spärrat utan information.

Vart stänger Handelsbanken kontor?

– De anställda har i god tid fått information om att kontoret inte kommer finnas kvar. En del av medarbetarna har valt att gå vidare till nya utmaningar inom Handelsbanken och ett par har tackat ja till ett pensionserbjudande, säger Tommie Jonsson. Den 11 juni stänger Handelsbankenkontoret i Järna utanför Södertälje.

Share this post