Trendig

Hur fyller man i forfragan fran Kronofogden?

Hur fyller man i förfrågan från Kronofogden?

Svar på förfrågan

  1. Logga in. Logga in genom att använda Bank-id.
  2. Lämna uppgifter. Har du fått en blankett där vi ber dig lämna uppgifter om din anställdas lön eller ersättning?
  3. Du kan få hjälp av oss. Om tjänsten inte fungerar för dig, hittar du mer information om vad du kan göra på webbplatsen.

Vad innebär det att Kronofogden begär utmätning?

Vi försöker alltid utmäta det som är av minst skada för dig eller företaget. Det första vi utmäter är kontanter, pengar på banken, aktier, skatt som du eller ditt företag ska få tillbaka eller din lön. Du kan alltid berätta för oss om du har egendom som du vill att vi utmäter och säljer för att betala dina skulder.

Hur får man Exekutionstitel?

En exekutionstitel är en typ av dokument eller handling som visar att du har rätt att begära utmätning. En dom från en domstol räknas som en exekutionstitel (3 kap. 1 §). När en dom har vunnit laga kraft, alltså när tiden för överklagande har gått ut, så kan domen verkställas (3 kap.

Kan man se vilka som har skulder hos Kronofogden?

Vill du ha koll på dina skulder ska du som privatperson använda e-tjänsten Mina skulder som du hittar på Mina sidor.

Kan man gömma pengar från Kronofogden?

Kronofogden kommer med största sannolikhet få reda på din lägenhetsförsäljning och då undra vad pengarna tagit vägen. Detta kommer tyvärr bara försämra din situation. Jag avråder dig därmed starkt från att hålla pengarna gömda från Kronofogden.

Hur funkar utmätning?

När det gäller utmätning av egendom säljs den utmätta egendomen antingen av någon som fått det i uppdrag av Kronofogden, eller av Kronofogden själv. Om utmätningen gäller lön betalar arbetsgivaren in pengarna direkt till Kronofogden. Efter försäljningen fördelar Kronofogden pengarna mellan gäldenärens fordringsägare.

https://www.youtube.com/watch?v=nUhrlZJuidE

Share this post