Trendig

Hur raknar man ut Lonepott?

Hur räknar man ut Lönepott?

Ny lön. Löneutrymmet eller potten som ska fördelas beräknas som 2 % av den totala lönesumman: 3 186 kronor. Summan av det totala påslaget ska sen fördelas individuellt på Unionens medlemmar.

Har man alltid rätt till löneökning?

Det finns ingen lagstadgad skyldighet för en arbetsgivare att höja din lön. Däremot regleras detta ofta i kollektivavtal där fackförbunden kommer överens med arbetsgivaren om att arbetstagarna har rätt till löneökning.

Hur används den lokala lönepotten?

Lokal löneökning/Lönepott En del av pengarna i löneökningen fördelas lokalt bland er anställda på arbetsplatsen. Arbetsgivaren kan välja att fördela hela löneutrymmet generellt. I så fall får alla anställda lika mycket löneökning. Arbetsgivaren kan också välja att fördela löneökningen lokalt/genom en lönepott.

Vilka ska ingå i lönerevisionen?

Lönerevision sker för medlemmar i Seko och OFR/S genom förhandling mellan arbetsgivare och respektive arbetstagarorganisation. För medlemmar i Saco-S och anställda som inte är medlem i någon av de avtalsbärande arbetstagarorganisationerna sker lönerevisionen genom lönesättande samtal.

Vad ska jag begära i löneökning?

Du kan ange ett lönespann, till exempel 35 000–37 000 kronor i månaden. Tänk då på hur du utrycker dig och att din tilltänka arbetsgivare hör dig säga att du faktiskt är beredd att acceptera 35 000 kronor i månaden. Ju senare i anställningsprocessen du behöver förhandla lön desto bättre.

Löneutrymmet eller potten som ska fördelas beräknas som 2 % av den totala lönesumman: 3 186 kronor. Summan av det totala påslaget ska sen fördelas individuellt på Unionens medlemmar.

Vad blir löneökningen 2022?

De kollektivavtal som slöts hösten 2020, och som löper till våren 2023 (i Kommunals fall till 2024) ger löneökningar med omkring 2 procent i vår. Samtidigt räknar Konjunkturinstitutet med att konsumentpriserna stiger med 5,3 procent under 2022.

Hur beräknas löneökning?

Löneökningsutrymmet uttrycks i de flesta löneavtal i form av en procentsats som beräknas på summan av alla Unionens medlemmars fasta kontanta löner. Alla som omfattas av löneförhandlingen bidrar till lönepotten.

Share this post