Blogga

Nar ska man ansoka om nytt bostadsbidrag?

När ska man ansöka om nytt bostadsbidrag?

Ett beslut om bostadsbidrag gäller i högst 12 månader. Sedan måste du ansöka igen. Försäkringskassan beräknar ditt bostadsbidrag utifrån uppgifterna i din ansökan om inkomster, boende och familjesituation. Året efter att du fått bidrag kontrollerar vi med Skatteverket om uppgifterna stämde.

När får man veta om man ska betala tillbaka bostadsbidrag?

Du behöver betala tillbaka bostadsbidrag om du har haft högre inkomster än du skrev in ansökan. Försäkringskassan får uppgift om din inkomst från Skatteverket.

Hur man förnya bostadsbidrag?

Dags att förnya sitt bostadsbidrag? Om man är ensamstående/stundent så loggar man in via vår webbplats och skickar in en ny ansökan. Ska man söka tillsammans med någon kan man skriva ut blankett 5096 via vår webbplats. På första länken kommer man direkt till mina sidor på andra länken hittar man blanketten.

Kan du få bostadsbidrag om du inte har några barn?

Om du är under 29 och inte har några barn kan du max få 1 300 kronor i bostadsbidrag per månad. Du kan få bidraget om du har en inkomst på mindre än 86 720 kronor om året, om du bor ensam. Om du bor tillsammans med någon kan ni få bostadsbidrag om era inkomster understiger 103 720.

Hur många personer kan få bostadsbidrag?

Det går att få bostadsbidrag både i bostäder med förstahandskontrakt, eller om du hyr din bostad i andra hand, förutsatt att du har ett godkänt kontrakt. Det finns två kategorier av personer som kan få bostadsbidrag: Barnfamiljer. Unga personer under 29 år.

Hur behandlas bostadsbidraget?

Bostadsbidraget, precis som de flesta andra bidrag och ersättningar som går att gå i Sverige, behandlas av den statliga myndigheten Försäkringskassan. En av myndighetens huvuduppgifter är att se till att familjer och barn i hela Sverige har en god ekonomisk trygghet. Bostadsbidraget är en del av det så kallade trygghetsuppdraget.

Hur mycket kan ni få i bostadsbidrag om ni är under 29?

Ensamstående under 29 exempel. Om du är under 29 och inte har några barn kan du max få 1 300 kronor i bostadsbidrag per månad. Du kan få bidraget om du har en inkomst på mindre än 86 720 kronor om året, om du bor ensam. Om du bor tillsammans med någon kan ni få bostadsbidrag om era inkomster understiger 103 720.

Share this post