Frågor

Vilka villkor maste vara uppfyllda for att verkstaden ska sta for kostnaderna?

Vilka villkor måste vara uppfyllda för att verkstaden ska stå för kostnaderna?

Verkstaden har rätt att debitera kunden för kostnader för en besiktning eller liknande undersökning av fordonet, orsakade av en uppenbart ogrundad reklamation, om kunden i förväg har informerats om dessa kostnader.

Hur länge kan en bil stå på verkstad?

Hur lång en reparationstid får vara om detta inte har avtalats beror bland annat på hur komplicerat felet är och hur lång tid det tar att avhjälpa.

Hur lång garanti ska en verkstad normalt lämna på ett utfört arbete?

Konsumenttjänstlagen ger dig rätt att reklamera i upp till tre år från att arbetet utfördes. Garantin kan ge ett utökat skydd, men eftersom det är frivilligt att ge en garanti så bestämmer verkstaden hur länge den gäller.

Vad är verkstadens Reparationsvillkor?

Verkstadens Reparationsvillkor är en överenskommelse Konsumentverket ingått med branschen. Syftet med denna är att reglera vad som gäller för dig som företagare när du gör affärer med en konsument. Både du som företagare och konsumenten har både rättigheter och skyldigheter enligt branschöverenskommelsen.

Vad är det som omfattas Trafiksäkerhetsgaranti?

Garantin gäller för de trafiksäkerhetskomponenter som omfattas av den obligatoriska kontrollbesiktningen med undantag för slitagedelar, komponenter i system för avgasrening, komponenter i system för SRS/airbag samt av köparen kända fel som upptagits i köpekontrakt och/eller varudeklaration.

Kan man friskriva sig från konsumentköplagen?

Svaret på den frågan är nej. Konsumentköplagen är en tvingande lagstiftning till konsumentens fördel. Avtalsvillkor som är till nackdel i jämförelse med lagen är ogiltiga, 3 § konsumentköplagen(KköpL).

Vilka bestämmelser bör användas vid Småhusentreprenader?

Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader – ABS 09

  • Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader – ABS 09.
  • Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas för entreprenadavtal vid uppförande eller tillbyggnad av en- eller tvåbostadshus (småhusentreprenader) som en näringsidkare utför åt en konsument.

Share this post