Blogga

Varfor ska man overklocka?

Varför ska man överklocka?

Överklockning innebär att man kör en datorkomponent i en högre klockfrekvens än specificerat av tillverkaren. Detta utförs ofta av datorentusiaster med avsikt att höja datorns prestanda, för att till exempel hålla jämna steg med ökande systemkrav utan att behöva köpa ny hårdvara.

Är överklockning säkert?

Om du inte känner till överklockning måste du ställa in din CPU-multiplikator högre för att göra chipet snabbare och total prestanda Av din PC ökade. För seriösa användare är detta ett vanligt sätt att förbättra prestandan. Överklockning medför dock vissa risker, särskilt för nybörjare.

https://www.youtube.com/watch?v=8v636ZIGyms

Hur kan jag få bättre CPU?

Vi rekommenderar att du laddar hem senaste versionen av Maxon Cinebench, som ger en bra indikation på ren cpu-prestanda. Slutligen behöver du ett stresstestprogram för processorn, för att se att allt i datorn fungerar stabilt på den nya klockfrekvensen. Ett bra sådant är Prime 95.

Hur överklockar man sin dator?

Du kan överklocka huvudprocessorn på två olika sätt. Antingen går du in i bios/uefi, det vill säga det inbyggda program som startar först av allt när datorn går igång, eller så laddar du ned ett särskilt verktyg som du kör i Windows. Det sistnämnda är att föredra om du sorterar in dig själv i kategorin nybörjare.

Hur överklockar man RAM minne?

Hur du överklockar ditt RAM-minne Tryck på den purpurfärgade “R – XMP” -knappen för att ladda ditt kit klassificerade specifikationer och tryck sedan på “Beräkna SAFE” eller “Beräkna FAST” för att se dina nya tider.

Hur man överklockar ett grafikkort?

För att överklocka ditt grafikkort behöver du två bitar av programvara. För det första behöver du den programvara som kan användas för att ställa in nya hastigheter för din GPU. För det andra behöver du ett program som kan stressa testet på ditt system för att se till att de inställningar du har använt är stabila.

Share this post