Allmänning

Vad ar en stamning?

Vad är en stämning?

den anda, atmosfär eller ton som råder hos en grupp eller krets av personer vid en plats, ett evenemang e.d.

Vad betyder stämd?

Stämning ska delges svaranden, och därmed har rättsprocessen börjat. Stämningen innebär att svaranden/den misstänkte stäms att i svaromål eller huvudförhandling svara på hur han/hon ställer sig till kärandens/åklagarens yrkande (det vill säga käromålet eller åtalet).

En stämning är ett krav på att motparten – som också kallas svarande – ska berätta hur han eller hon ställer sig till kraven. En stämningsansökan är ofta det första steget i rättegången.

Vad betyder räfflat?

Ordet räffla är en synonym till fåra och rilla och kan bland annat beskrivas som ”grund och smal fåra”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av räffla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är sinkabirum?

Sinkabirum betyder ungefär detsamma som fängelse.

Vad menas med en tvist?

Om du och en annan part, exempelvis en leverantör, affärspartner, kund eller konkurrent, inte kommer överens om något – då har ni en tvist. Det kan till exempel handla om tvister om betalning, marknadsföring eller skadestånd.

Vad kallas den som blir stämd?

Den som stämmer någon kallas för kärande och den som blir stämd är svarande.

Vad betyder särpräglade?

Ordet särpräglad är en synonym till typisk och udda och kan beskrivas som ”annorlunda, karakteristisk”.

Vad betyder slumrande?

Slumrande betyder ungefär detsamma som latent.

Vad betyder problematiskt?

Ordet problematisk är en synonym till problemfylld och strulig och kan bland annat beskrivas som ”som innebär problem”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av problematisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är livslängd?

Ordet livslängd är synonymt med varaktighet och kan bland annat beskrivas som ”tid som någon lever ”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av livslängd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad innebär tvist eller stämning?

En ansökan om stämning är en begäran om att tingsrätten ska besluta i en tvist mellan två parter. Om du tvistar med ett svenskt företag är huvudregeln att du ska skicka ansökan till tingsrätten närmast där företaget är registrerat. Om din motpart är en privatperson blir det tingsrätten närmast där personen bor.

Vad är en tvist juridik?

Tvist betyder att två eller flera parter inte kommer överens. Om parterna inte kan lösa tvisten själva, kan en domstol pröva tvisten. Det blir då kallat för ett tvistemål.

Hur svarar man på en stämning?

Här fyller du i vad tvisten eller oenigheten handlar om. Skriv också vad du tror svarande kommer att säga om stämningen. Allt ska vara skriftligt för att det inte ska vara något tvivel om vad båda parter tycker och tänker. Det är viktigt att styrka sina påstående och ge bevis för yrkandet.

Share this post