Frågor

Vilka restriktioner har Spanien?

Vilka restriktioner har Spanien?

Lokala restriktioner I takt med att smittofrekvensen sjunker har många regioner börjat trappa ner på restriktionerna. I Spanien är det obligatoriskt med munskydd för vuxna och barn över 6 år på offentlig plats inomhus. Den 10 februari hävdes munskyddskravet utomhus.

Vad är Svensklistan?

Alla som vill kan lämna sina kontaktuppgifter till UD eller svenska ambassaden via den så kallade svensklistan. Uppgifterna du lämnar används för att kunna kontakta dig om det blir nödvändigt i en större krissituation i landet. Uppgifterna sparas enbart under den period du själv anger och tas sedan automatiskt bort.

Är nattklubbar öppna i Spanien?

Nattlivet är på väg tillbaka igen i Spanien. I regioner med låga smittotal tillåts nattklubbar och discon hålla öppet till 03, rapporterar Reuters. Kravet är att färre än 50 av 100 000 ska ha smittats under en 14-dagarsperiod.

Hur länge måste passet vara giltigt Malta?

Pass. Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver pass eller EU-identitetskort som är giltigt under hela vistelsen för inresa till Malta. Övriga utländska medborgare behöver pass med en giltighetstid på minst tre månader från utresedatum ur Malta.

Varför åka till Malta?

Med sitt läge mitt i Medelhavet har ön alltid varit attraktiv för både erövrare och handelsmän, och alla har de lämnat spår efter sig: från megalitiska monument, via feniciernas vattencisterner och Malteserriddarnas befästningar till de palats som uppfördes under Maltas senaste blomstringstid då Suezkanalens öppnades.

Vad lockar turister till Malta?

Gångarna, tunnlarna och fisklivet ska bli intressant, säger Juola och kränger sig in i dykardräkten.

Måste man vara vaccinerad för att resa till Spanien?

Intyget är ett digitalt bevis på att man har antingen vaccinerats mot Covid-19, testat negativt eller tillfrisknat från Covid-19. Intygen kan användas för inresa till Spanien, så länge som något av kriterierna för detta certifikat är uppfyllt: Bevis på komplett vaccination mot Covid-19 senast 14 dagar före inresa.

Share this post