Rekommendationer

Vad ar ett Skadekort?

Vad är ett Skadekort?

För att ha kontroll på hur skadorna utvecklades, fyllde sjukvårdaren i ett skadekort. I kortet framgick exempelvis beskrivning av skadorna, soldatens puls, medvetenhet, eventuella mediciner som har getts och en hel del annat.

Vilka av följande myndigheter eller organisationer utövar tillsyn hjälpmedel?

Hälso- och sjukvårdslag (2017:30) I denna lag regleras även landstingens och kommunernas ansvar för att tillhandahålla hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning. Målet för hälso- och sjukvården är enligt HSL en god hälsa och vård på lika villkor för hela befolkningen.

TCCC CARD är ett internationellt erkänt och använt skadekort för att dokumentera stridsskador och assistera fältsjukvårdare och soldater med kritisk behandlingsinformation. Skadekortet underlättar arbetet och ger stöd med att dokumentera skador under tuffa förhållanden.

Vad är Förstärkningsläge?

Förstärkningsläge innebär att den särskilda sjukvårdsledningen vidtar åtgärder för förstärkning av vissa viktiga funktioner. Katastrofläge innebär att den särskilda sjukvårdsledningen vidtar åtgärder för förstärkning av alla viktiga funktioner.

Vilket år byggdes Södersjukhuset?

3 april 1944Södersjukhuset / Öppnade

När öppnade SÖS?

Södersjukhuset invigdes 1944 och var då ett av världens mest moderna sjukhus. 75 år senare har vårt sjukhus byggts ut med cirka 50.000 kvadratmeter, och fått nya moderna lokaler som har, eller kommer att tas i bruk, under det kommande året.

Hur många föds på SÖS?

Sös i siffror: Vi är 4 618 medarbetare. Vi har 598 disponibla vårdplatser. Under 2021 föddes 7 470 barn på Södersjukhuset.

Vad är palliativ vård Socialstyrelsen?

Socialstyrelsen definierar palliativ vård som hälso- och sjukvård i syfte att lindra lidande och främja livskvaliteten för patienter med progressiv, obotlig sjukdom eller skada. Palliativ vård innebär också ett beaktande av fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov samt ett organiserat stöd till närstående.

Share this post