Allmänning

Var hittar jag halsodeklaration till Spanien?

Var hittar jag hälsodeklaration till Spanien?

Mer information om inresebestämmelserna och hälsodeklarationen finner du här Spain Travel Health (spth.gob.es). Det är upp till varje land att bestämma vad som krävs för inresa och reglerna kan ändras med kort varsel. För mer information kontakta Spaniens ambassad i Stockholm.

Måste man ta PCR test för att resa till Spanien?

I dagsläget finns det ej något krav på Covid test/intyg/certifikat om du reser in i Spanien från Portugal. Se mer information om att resa med bil genom Spanien under ambassadens Frågor & Svar. Förordningen om EU:s digitala covidintyg började tillämpas den 1 juli 2021.

Måste man ha visum till England?

Svenska resenärer till Storbritannien behöver ha ett giltigt pass för att kunna resa in i landet. Ingen visering krävs. Det nationella ID-kortet godkänns inte som giltig resehandling när svenska medborgare reser från Sverige till Storbritannien.

Hur man fyller i Inreseformulär?

Markera om uppgifterna som du fyller i tillhör en minderårig person eller en person som du är förmyndare för. Fyll sedan i ditt namn och passnummer i rutorna som dyker upp. 3 4 5 6 7 8 Page 3 3 Läs igenom de juridiska villkoren och kryssa sedan i rutan att du har läst, förstått och accepterar villkoren.

Hur fyller jag i hälsodeklarationen?

Du kan fylla i formulär på internet inför besök och operationer eller som uppföljning av din vård. Vården skickar ett formulär till dig att svara på när det är aktuellt för dig. För att svara på formuläret loggar du in i 1177 vårdguidens e-tjänster. Här får du instruktioner hur du kommer igång med ditt formulär.

Kan man åka till Azerbaijan?

Utrikesdepartementets avrådan från icke nödvändiga resor till Azerbajdzjan hävdes den 8 juli 2021. Kvarstår dock att det på azerbajdzjansk sida finns en rad begränsningar vad gäller inresa. Observera även att avrådan av andra skäl fortsatt gäller för resor till vissa delar av Azerbajdzjan (se rutan ovan).

Är Azerbaijan med i Europa?

Azerbajdzjan, formellt Republiken Azerbajdzjan, är en republik i sydöstra Kaukasien som geografiskt ligger till största del i Asien men med en liten landremsa i Europa.

Share this post