Ny

Vad klassas som skambud?

Vad klassas som skambud?

Ett skambud är ett bud som är så lågt att man nästan skäms när man lägger det. Det är alltid fritt fram att lägga vilket bud man vill på en bostad.

Kan man bjuda under accepterat pris?

Står det accepterat pris i bostadsannonsen är priset som uppgetts det säljaren kan tänka sig att sälja för, och som ligger nära mäklarens värdering av bostaden. Att bostaden ligger ute med ett accepterat pris betyder dock inte att den måste säljas till det priset. Dels kan det fortfarande bli budgivning.

Kan mäklare neka bud?

En fastighetsmäklare kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Till vem man säljer, till vilket pris och när man gör det. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet av köpare.

Kan man buda lägre än utgångspris?

Budgivningen startar oftast vid utgångspriset men underbud är tillåtna. Varje köpare lägger sedan bud över varandra tills det står ett bud som ingen annan vill bjuda över. Denna som lagt högsta budet köper vanligtvis då bostaden för detta pris.

Vad gör man om man inte får sålt huset?

Hitta en ny mäklare som fotograferar din bostad och sätter ihop en ny annons. Sedan är du redo att köra en ny vända med en ny annons, ny mäklare och nya möjligheter. Du kommer dock att få betala kostnaden för en ny annons på Hemnet igen om du byter mäklare.

Kan man buda lägre än utgångspriset?

Budgivningen startar oftast vid utgångspriset men underbud är tillåtna. Varje köpare lägger sedan bud över varandra tills det står ett bud som ingen annan vill bjuda över. Denna som lagt högsta budet köper vanligtvis då bostaden för detta pris. Tänk på!

Måste mäklare redovisa skambud?

Öppen eller sluten budgivning Vid en öppen budgivning lämnar spekulanterna sina bud till mäklaren. Mäklaren redovisar löpande buden till säljaren och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att lägga nya bud. Vid en sluten budgivning får spekulanterna en viss tid på sig att lämna sina bud.

Share this post