Allmänning

Kan man skicka overklagan via mail?

Kan man skicka överklagan via mail?

Om du har ett ombud eller ställföreträdare är det dessutom denne som oftast skriver under överklagandet. Överklagandet behöver inte vara undertecknat av dig. Du kan alltså skicka in det via e-post. Om domstolen vill ha en underskrift kommer den att höra av sig till dig.

Hur ska en Överklagandehänvisning formuleras?

Var tydlig med vart överklagandet ska skickas (överinstansen). Överklagandet ska dock ges in till den myndighet som har meddelat beslutet (beslutsmyndigheten). I överklagandet ska den som överklagar ange vilket beslut som överklagas och på vilket sätt han eller hon vill att beslutet ska ändras.

Vad händer om man överklagar ett bygglov?

Om överklagandet inte avvisas ska beslutsmyndigheten skyndsamt överlämna överklagandet och övriga handlingar i ärendet till överinstansen. Om en myndighet ändrar ett beslut som har överklagats, ska den överlämna även det nya beslutet till överinstansen. Överklagandet ska anses omfatta det nya beslutet.

Vart kan man vända sig om man vill överklaga Migrationsverkets beslut?

Efter överlämningen är det domstolen som avgör om Migrationsverket har gjort en korrekt ändring av beslutet. Från den dag som migrationsdomstolen har tagit emot ditt överklagande ska du vända dig till domstolen med alla frågor som rör ditt överklagande och domstolens arbete.

att överklagandet ska vara skriftlig, att överklagandet ska ställas till länsstyrelsen men skickas eller lämnas till byggnadsnämnden. att det ska framgå vilket beslut som överklagandet gäller, till exempel genom att ange diarienummer/ärendenummer, fastighetsbeteckning, beslutsdatum, paragraf eller beslutsnummer.

Var ska man skickar överklagan till Migrationsverket?

Migrationsverket överlämnar alltid ett överklagande som kommer in i rätt tid till migrationsdomstolen. Innan överklagandet överlämnas tar Migrationsverket ställning till om beslutet ska ändras. Om Migrationsverket anser att beslutet ska ändras skrivs ett nytt beslut som ersätter det beslut som har överklagats.

Share this post