Ny

Vad ar svarast att komma in pa?

Vad är svårast att komma in på?

– Det som är svårast att komma in på är i stort sett alltid samma program, läkare, psykolog, arkitekt, jurist och tandläkare. Ekonom har också åkt upp på listan. Lättare är det att komma in på program med många utbildningsplatser, till exempel ingenjör och lärare, säger Tuula.

Vad innebär det att vara student?

En student är en person som läser vid universitet eller högskola, men beteckningen används även om den som med hängivenhet ägnar sig åt att lära ett visst ämne och därmed anses studera detta. Ordet kan också avse en person som tagit studenten/studentexamen, det vill säga gått ut från gymnasiet.

Vad är det svåraste att plugga?

1.75 – Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (Lunds universitet) 1.75 – INDUSTRIELL EKONOMI, CIVILINGENJÖR (Chalmers tekniska högskola) 1.70 – TEKNISK FYSIK, CIVILINGENJÖR (Chalmers tekniska högskola) 1.65 – Civilingenjörsutbildning i maskinteknik – teknisk design (Lunds universitet)

Vad gör man när man tar studenten?

Studenterna brukar arrangera bal i slutet av läsåret. I skolan kan studentdagen innehålla en musikkonsert, utdelning av stipendier och andra utmärkelser. På avslutningsdagen sjunger studenterna studentsånger. Studentavslutningen på skolan avslutas med ett så kallat ”utspring”, då studenterna lämnar skolan.

Var får universitet pengar ifrån?

Universitetet har en omsättning på drygt 5 miljarder kronor per år. Pengarna kommer i första hand från staten, men det är universitetets ledning som beslutar hur de ska fördelas, bland annat för att betala utbildningen för 40 000 studenter.

Hur många läser vidare efter gymnasiet?

Sedan år 2000 har antalet högutbildade ökat stadigt, samtidigt som antalet lågutbildade har sjunkit. I dag har 29 procent läst vidare efter gymnasiet i tre år eller mer. Det är en ökning från 16 procent år 2000.

Vilken linje är svårast på gymnasiet?

Alla program är lika krävande i tid. Det som skiljer är vilka kurser som ingår och därför kan de upplevas olika svåra beroende på vad man själv har lätt eller svårt för. Har man exempelvis svårt för naturämnen så blir Naturvetenskapsprogrammet naturligtvis svårare.

Vad gör de flesta efter gymnasiet?

Är du nyfiken på vad tidigare eleverna som tagit studenten gör efter gymnasiet? Beroende på vilket program tidigare elever har gått är det mer eller mindre vanligt att gå vidare till ett jobb eller studier på universitet eller högskola.

Share this post