Trendig

Vad ar Avtalscontroller?

Vad är Avtalscontroller?

I rollen som avtalscontroller arbetar du nära avtalsägare och upphandlare. Du medverkar i upphandlingsfasen, är aktiv vid implementering av kontrakt, har löpande avtalsuppföljning samt spendanalys.

Vad tjänar en kommunal upphandlare?

42 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli upphandlare?

Utbildning

  1. arbete i projektform, gärna som projektledare.
  2. hantering av upphandlingar från ett leverantörsperspektiv.
  3. att hantera det affärsmässiga perspektivet vid upphandlingar.
  4. arbete som jurist eller paralegal på en affärsjuridisk advokatbyrå eller motsvarande.
  5. att ha arbetat i ett elektroniskt upphandlingsverktyg.

Vad är en upphandlare?

En upphandlare genomför offentliga upphandlingar och konkurrensutsätter inköp av varor och tjänster inom den offentliga sektorn, det vill säga huvudsakligen skattefinansierade verksamheter inom stat, kommun och landsting.

Vad gör en Upphandlingssamordnare?

För att kunna upphandla rätt tjänster eller varor utför verksamheten en behovsanalys för att formulera krav på det som ska köpas in. Kraven sammanställs och vid behov annonseras upphandlingen för potentiella företag att lämna anbud på.

Varför bli upphandlare?

Att man som offentlig upphandlare kommer i kontakt med så många olika typer av frågor och även med olika branscher tycker jag är väldigt roligt och utvecklande. Man kan nästan säga att man får allmänbildning som en löneförmån.

Vad gör man som offentlig upphandlare?

Som offentlig upphandlare spelar du en avgörande roll i organisationens möte med marknaden och för de inköpsavtal som tecknas. Du är social samtidigt som du jobbar med detaljfrågor under eget ansvar. Du kan hålla många bollar i luften men också vara förberedd på att fördjupa dig inom komplexa frågor.

Hur jobbar en upphandlare?

Som offentlig upphandlare arbetar du övergripande med upphandlingsprocesser, strategiska inköp och förhandling av pris och leverantörsvillkor. Du ser till att inköp av produkter, material, varor och tjänster alltid görs med hänsyn till hållbarhet och lönsamhet.

Vad gör en Förvaltningsekonom?

Du kommer att sitta centralt och ha ett huvudansvar för att jobba för/med något av kommunens kontor. Du kommer att vara 1 av 3 förvaltningsekonomer som bildar ekonomgruppen, vid behov täcker man upp för varandra och tillsammans utvecklar Ni budget och uppföljningsprocesserna.

Vad tjänar en ekonomisk förvaltare?

Marknadslönen 2022 för fastighetsförvaltare ligger mellan 37 000 och 54 000 kronor per månad. Sköter förvaltningen av byggnader och tillhörande markområden. Planerar underhåll, till exempel reparationer av olika slag och kan även vara ansvarig för fastighetens ekonomi.

Share this post