Rekommendationer

Vad hander med post som inte kommer fram?

Vad händer med post som inte kommer fram?

Orsaken kan vara att adressat, gata eller nummer förväxlas då brevbäraren sorterar sin post inför utdelningsrundan. Om det finns fler än en postoperatör där du bor, försök kontrollera vilken av dem som har delat ut försändelsen (med hjälp av eventuell stämpel och frankering eller genom att kontakta avsändaren).

Är det olagligt att läsa andras post?

Fakta: När får jag lov att läsa någon annans post? Enligt reglerna för post- och telehemligheter är det olagligt att bryta en annan människas post utan dennes uttryckliga godkännande. Brottet kan i allvarliga fall leda till fängelse.

Var hamnar paket som inte kommer fram?

Saknas avsändaradress skickar vi enligt postlagen inrikes brev till Post- och telestyrelsen. Det går att efterfråga saknade brev på PTS:s webbplats. Brev från utlandet som inte kunnat delas ut returneras till avsändarlandet.

Hur lång tid tar det innan brevet kommer fram?

Vardagen efter inlämningsdagen utom i vissa geografiska riktningar (pdf) (2 dagar).

Vad händer om PostNord tappar bort mitt brev?

Brev som vi inte kunnat dela ut på grund av felaktig eller ofullständig adress skickas tillbaka till avsändaren. Saknas avsändaradress skickar vi enligt Postlagen inrikes brev till Post- och telestyrelsen. Det går att efterfråga saknade brev på PTS:s webbplats.

Hur skickar man vidare ett brev?

Adressen bör placeras i nedre högra delen av kuvertet. Du behöver inte skriva land i adressen när du skickar inom Sverige. För utrikesbrev behöver du skriva land på svenska eller engelska längst ner i adressen under postnummer och ort. Det är även bra att skriva avsändare på baksidan av brevet.

Varför kan jag inte spåra mitt paket PostNord?

Här kan du spåra brev, paket och pall med hjälp av ett försändelse-ID. Spåra brev, paket och pall stöds inte i Internet Explorer. Använd gärna en annan webbläsare.

Share this post