Rekommendationer

Har mitt stadforetag kollektivavtal?

Har mitt städföretag kollektivavtal?

– Det stämmer säkert att man har ställt frågan och fått höra att företaget har kollektivavtal, men det enda säkra sättet för att reda på det är att kontakta oss eller arbetsgivarorganisationerna Almega och Fremia, säger Lasse Fischer.

Vilka städbolag har kollektivavtal?

Vardagsfrid är ett städföretag med kollektivavtal Vi månar om våra anställda och vill att de ska känna sig trygga och trivas på sin arbetsplats, och för oss är det en självklarhet att all personal omfattas av kollektivavtal. Det gör oss till en seriös och pålitligt arbetsgivare, något vi är riktigt stolta över.

Vilket städbolag Magdalena?

Säkerhetspolisen hade med några enkla kontroller kunnat upptäcka flera varningssignaler kring bolaget som har städat i Magdalena Anderssons hem under 15 års tid. Säpo uppger att säkerheten för statsministern är deras ansvar. Men vilka kontroller de gjort av städbolaget vägrar de att uttala sig om.

Hur kollar man om företag har kollektivavtal?

Fråga din arbetsgivare eller ring Unionen för att ta reda på om det finns kollektivavtal på din arbetsplats. Som medlem kan du också se det om du är inloggad.

Hur mycket är OB kväll?

Vardagkvällar klockan 18.00 – 24.00. I de flesta avtalen är ersättningen per timme månadslönen dividerad med 600 under vardagkvällar klockan 18.00 – 24.00.

Vad kostar det att anlita en städfirma?

Pris per timme ligger vanligen mellan 170 kr och 240 kr i timmen (efter RUT-avdrag), med de flesta företag runt 200 kr/tim. I större städer är priset ofta lite högre. Det vanligaste är att städa 2-4 timmar per gång, varannan vecka. Vissa väljer oftare, och andra bara en gång i månaden.

Hur kontrollerar man kollektivavtal?

Så hittar du ditt kollektivavtal Visade sökträffen i Kollkollen att arbetsplatsen har kollektivavtal? Då kan du som är medlem i Kommunal logga in på Mina sidor för att se uppgifter om ditt kollektivavtal. Du kan också ringa eller mejla din sektion eller kontakta ditt fackliga ombud för att få ditt kollektivavtal.

Vilket städbolag städar hos statsministern?

En rad missförhållanden rapporteras nu om städbolaget som Magdalena Andersson anlitade under 15 år. Expressen avslöjar bluffakturor, skattefusk, för låga löner samt en inneboende våldsbrottsling.

Vilken firma städade hos Magdalena Andersson?

Säpo meddelade tidigare under söndagen att de nu kommer att ”se över om det finns behov av regeländringar som vi i så fall kommer att återkomma med”. I en intervju med Göteborgs-Posten på söndagen säger statsminister Magdalena Andersson att hon har anlitat den aktuella städfirman i flera år.

Vilka avgifter kan en bostadsrättsförening lagligt ta ut av sina medlemmar?

Vilka avgifter får en bostadsrättsförening ta ut? Föreningen får ta ut insats, årsavgift, upplåtelseavgift, överlåtelseavgift, pantsättningsavgift och avgift för andrahandsupplåtelse.

Vem ansöker om RUT avdrag?

Det är du som företagare som ansöker om rutavdrag åt din kund när arbetet har utförts och betalats. Här kan du läsa om hur rutavdraget fungerar.

Vilket städbolag har statsministern?

Magdalena Andersson presenterar sin regering. Säkerhetspolisen hade med några enkla kontroller kunnat upptäcka flera varningssignaler kring bolaget som har städat i Magdalena Anderssons hem under 15 års tid. Säpo uppger att säkerheten för statsministern är deras ansvar.

Hur ansöker man om rut?

Att ansöka om ROT och RUT. För att ansöka om ROT och RUT behöver du använda dig av Skatteverkets e-tjänst för ROT och RUT. Du måste även ha anmält ett bankkonto till Skatteverket för att få utbetalningen.

Vilket städbolag städade hos Magdalena Andersson?

Även om Säpo – eller Magdalena Andersson – bara hade velat kontrollera för november 2021 så hade de funnit tveksamheter kring städbolaget. Då hade nämligen Tillväxtverket som har ansvar för utbetalning av coronastöd riktat ett återkrav på över en halv miljon kronor mot städbolaget.

Vad heter städfirman hos Magdalena?

Han menar också att det motsäger Anderssons uppgifter om ”oseriösa aktörer”. ”Varje gång vi har varit på plats så har vi legitimerat oss till säkerhetspolisen. Således är det omöjligt att [Magdalena Andersson] anlitat svart städhjälp eller att vi är oseriösa”, skriver han.

Share this post