Rekommendationer

Kan uppfodaren ta tillbaka hunden?

Kan uppfödaren ta tillbaka hunden?

Både köplagen och konsumentköplagen ger säljaren rätt att häva köpet,dvs. ta tillbaka varan, endast om köpernen inte betalar. Det som återstår är alltså avtalet. Du nämnde att det finns en återköpsklausul, beroende på hur den är utformad kan den vara möjligt att du får rätt att köpa tillbaka hunden.

Vad betyder tinga valp?

Anledningen till detta är att tydliggöra för båda parter att ett bindande köp har uppstått. Vidare är det också en förutsättning för att kunna ta ut handpenning att den avser en specifik valp. Det framgår dock av förutsättningarna i din fråga att du har tingat en specifik valp samt erlagt handpenning för denna.

Om säljaren har kryssat ”ja” i rutan för återköp kan du lämna tillbaka hunden. Det framgår av avtalet hur stor del av köpeskillingen som säljaren är skyldig att återbetala. Har säljaren kryssat ”nej” i rutan om återköp, kan ni ändå komma överens om att göra ett återköp, men det är då ingenting som du kan kräva.

Är jag som uppfödare skyldig att ta tillbaka en hund som köparen inte längre vill kan ha kvar?

Punkt 4. Återköp av hunden Om JA är ikryssat gäller följande: Om återköpet sker inom 14 dagar, räknat från leveransdagen, återbetalas 80% av den kontanta köpeskillingen. Om återköpet sker senare men inom tre månader, räknat från leveransdagen, återbetalas 60% av köpeskillingen.

Hur ser SKK köpeavtal ut?

Köpeavtal med bibehållen avelsrätt Avtalet innebär att valpen säljs till halva ordinarie priset. Resten av valpens värde avbetalas genom att uppfödaren har rätt till en valpkull för en tik eller tre valpkullar för en hanhund.

Vad täcker dolda fel?

Försäkringsskyddet är i huvudsak begränsat till dolda fel som rör själva bostadsbyggnadens konstruktion. Vanligtvis finns det undantag eller begränsningar i försäkringarna för fel i installationer för värme, vatten, el, sanitet, vitvaror, ventilation, radon, eldstad och skorsten.

Hur ser ett köpeavtal för hund ut?

Förslag på vilka uppgifter ett köpeavtal bör innehålla: Hundens namn. Registreringsnummer, om det är en SKK registrerad hund, annars är förslaget att ange hundens chipnummer. Datum för försäljning/överlåtelse. Kvittens av erlagd köpeskilling.

Vilka är SKKS tre obligatoriska avtal?

Följande avtal (alltså något av dem) är obligatoriska att använda vid överlåtelse:

  • köpeavtal.
  • köpeavtal med bibehållen avelsrätt.
  • fodervärdsavtal.

Share this post