Frågor

Maste man betala for handbagage?

Måste man betala för handbagage?

Från och med 23 januari 2020 ingår endast en mindre väska som får plats under sätet framför när du bokar flygbolagets billigaste biljett. Vill du ha mer handbagage får du betala extra.

Hur mycket kostar handbagage?

Att ta med ett mindre handbagage kostar inget – men en kabinväska som ska upp i hatthyllan är nu avgiftsbelagd. Beroende på destination kommer en väska att kosta mellan 50 och 90 kronor.

Vad är en kabinväska?

En kabinväska är en väska lämplig för förvaring av handbagage vid exempelvis flygresor. Storleken på kabinväskor brukar vara anpassade till de begränsningar som flygbolag har för handbagage.

Vad innebär inget handbagage?

Utöver bagaget som ingår i biljettypen får alla även ta med en taxfree-påse som är inköpt på flygplatsen. Packa viktiga saker, till exempel mediciner, barnartiklar och värdesaker i väskan som ryms under sätet. Vissa artiklar är inte tillåtna i handbagaget – se information om otillåtna föremål innan du packar.

Hur mäter man en kabinväska?

Enligt standard IATA, som är en gemensam överenskommelse flygbolagen emellan, får en kabinväska inte överskrida måtten 56 cm x 45 cm x 25 cm….Standardmått på kabinväska.

Flygbolag Tillåtet mått på kabinväska Tillåten vikt
American Airlines 56 x 36 x 23 cm 18kg
KLM 56 x 35 x 25 cm 12 kg

Är kabinväska handbagage?

Kabinväska, Delsey Väskan har fyra hjul och med sitt mått på 55 x 40 x 20 centimeter är den tillåten som handbagage hos de flesta flygbolagen. Den har ett TSA-godkänt lås som innebär att du kan låsa väskan men som amerikanska tullen enkelt kan öppna själva, utan att ha sönder väskan, vid en eventuell kontroll.

Hur mycket får handbagage väga Air France?

Det handbagage du tar med dig får inte vara större än 55 cm långt, 35 cm brett och 25 cm djupt. Här är även handtag och eventuella hjul på väskan inräknade. Handbagaget får väga 12 eller 18 kg beroende på resklass och destination.

Share this post