Rekommendationer

Maste man ha c-dack pa transporter?

Måste man ha c-däck på transporter?

C-däck eller inte spelar egentligen ingen roll, det är Load Index som gäller. Du skall ha däck som klarar bilens garanterade axelbelastningar, framgår av reg. beviset eller på bilens typskylt. Denna kontroll ingår INTE i en vanlig kontrollbesiktning, men polis kan slå ner på det om de gör en flygande på dig.

Kan man ha smalare däck?

Det går bra att byta till annan däcksdimension om rullomkretsen inte förändras med mer än fem procent. Vilka dimensioner som är tillåtna på bilen går att få uppgift om på sajterna www.dackhjalp.se eller www.falginfo.se.

Vilka bilar måste ha C-däck?

C-däck är till för skåpbilar och husvagnar, små transportbilar, och klarar av att hantera en högre belastning. C står för ”commercial” och deras stela hölje gör att däcket är mycket mer robust. Detta är nödvändigt då två däck på en husvagn ska klara av samma tyngd som fyra däck på en bil till exempel.

Varför C-däck?

Stommen i ett C-däck skapar en ökad stabilitet under körning samt när husbilen står stilla. Detta är att föredra för dig som vill öka din säkerhet ute på vägarna. Detta är däck som klarar en högre vikt än vid en personbil. Med C-däck kan du känna dig trygg i att du har däck som håller dig säker.

Hur ser man att det är c-däck?

Måste man ha c-däck på lätt lastbil?

Om du äger en lätt lastbil eller ett transportfordon så är det ofta ett C-däck som bör sitta på. Detta gäller inte alla, men väldigt många av dem. Dessa lastbilsdäck är förstärkta däck och uppbyggda av fler lager än vad däck till en personbil är. De är även tyngre och har styva däcksidor.

Är det krav på C-däck?

Re: C-DÄCK är det krav på lätt lastbil? C-däck eller inte spelar egentligen ingen roll, det är Load Index som gäller. Du skall ha däck som klarar bilens garanterade axelbelastningar, framgår av reg. beviset eller på bilens typskylt.

Vad betyder C på ett däck?

Share this post