Rekommendationer

Kan man ta lan utan uppehallstillstand?

Kan man ta lån utan uppehållstillstånd?

Då finns det inga regler som hindrar någon utan svenskt medborgarskap att ta ett lån här. Ett bolån regleras genom avtal med banker. Förutom viss lagstiftning, kanske framförallt lagstiftning som är till för konsumentskydd så gäller avtalsfrihet. Banker kan alltså ha olika villkor för att de ska bevilja ett lån.

Vilka behöver arbetstillstånd?

De flesta behöver arbetstillstånd Länder vars medborgare behöver visum för att vara i Sverige kortare tid än tre månader. Även personer som är anställda vid bemanningsföretag som hyr ut arbetskraft till ett företag i Sverige och anställda som förflyttas inom en koncern för arbete behöver arbetstillstånd.

Kan man resa med arbetstillstånd?

Resa från Sverige med tidsbegränsat uppehållstillstånd Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd kan du resa in och ut ur landet under tiden som ditt tillstånd är giltigt, men om du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända.

Kan man få CSN utan permanent uppehållstillstånd?

Det finns särskilda skäl som kan ge dig rätt till svenskt studiestöd. Om du inte har fått ett uppehållstillstånd som flykting, alternativt skyddsbehövande eller på grund av synnerligen ömmande omständigheter kan du ändå ha rätt till studiestöd om du har ett uppehållstillstånd som CSN jämställer med flykting.

Får man ta lån om man inte är svensk medborgare?

Det finns inga regler som hindrar någon utan svenskt medborgarskap att ta ett lån här. Ett bolån regleras genom avtal med banker. Förutom viss lagstiftning, kanske framförallt lagstiftning som är till för konsumentskydd så gäller avtalsfrihet. Banker kan alltså ha olika villkor för att de ska bevilja ett lån.

Hur vet man om någon har arbetstillstånd?

När Migrationsverket har fattat beslut kommer du som arbetsgivare att få en kopia av förstasidan av beslutet där det står om arbetstillstånd har beviljats eller inte. Om du är osäker på om en person har rätt att arbeta hos dig är du välkommen att kontakta Migrationsverket.

Share this post