Frågor

Vad galler inresa Spanien?

Vad gäller inresa Spanien?

Sedan den 1 februari 2022 gäller för inresa i Spanien att ditt EU- digitala covidintyg inte får vara äldre än 9 månader (270 dagar) sedan du fått den sista dosen i primärvaccinationscykeln (dvs din andra dos). Därefter krävs en påfyllnadsdos (dvs tredje sprutan) för att intyget ska gälla vid inresa till t ex Spanien.

Är det säkert att resa till Kazakstan?

Kriminalitet och personlig säkerhet Kazakstan är ett relativt tryggt land för turister. Allmän försiktighet bör dock iakttas. De vanligaste brotten riktade mot utlänningar är fickstölder och misshandel. Merparten av brotten mot utlänningar sker i närheten av hotellen samt på lokala marknader.

Vad säger UD om resa till Spanien?

Med anledning av Covid-19 informerar ambassaden om situationen under Lägesbild och reseinformation. Vid in- och utresa till/från Spanien (inklusive Kanarieöarna och Balearerna) krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum.

Kan man åka till Kaliningrad?

För svenska medborgare krävs visum för att resa till Ryssland. Du ansvarar, ansöker och betalar själv för ditt visum. För resor till St. Petersburg eller Kaliningrad är det lättast att ansöka om e-visum (elektroniskt visum) som gäller för resor upp till max 8 dagar.

Vilken religion har man i Kazakstan?

En stor majoritet av befolkningen i Kazakstan är sunnimuslimer medan uppåt en fjärdedel av invånarna hör till den rysk-ortodoxa kyrkan. Enligt författningen är Kazakstan en sekulär stat som garanterar religionsfrihet, men i verkligheten förekommer inskränkningar i friheten.

Vad äter man i Kazakstan?

Kazakiska köket är den matkultur och de mattraditioner som finns i Kazakstan. Det är inriktat på fårkött och hästkött, liksom olika mjölkprodukter. Under hundratals år var kazakerna herdar som födde upp får, kameler och hästar, och förlitade sig på dessa djur för transport, kläder och mat.

Kan man åka till Spanien utan att vara vaccinerad?

Samtliga resenärer som kommer till Spanien måste kunna visa upp ett giltigt digitalt vaccinationspass. Har man inte ett giltigt EU vaccinationspass måste en hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien fyllas i.

Kan man flyga över Ryssland?

Transportstyrelsen har stängt det svenska luftrummet för rysk luftfart efter regeringens beslut. Det innebär att inga ryska flygbolag tillåts flyga i det svenska luftrummet. Beslutet är fattat mot bakgrund av Rysslands invasion av Ukraina. Övriga EU-länder har också förbjudit ryska flygplan att trafikera EU.

Vilka papper behövs för inresa till Spanien?

EU:s Digitala Covidintyg

  • Bevis på komplett vaccination mot Covid-19 senast 14 dagar före inresa.
  • Ett negativt testresultat i NAAT-test (t.
  • Tillfrisknandebevis – ett intyg på genomgången Covid-19 infektion max 180 dagar gammalt.

Share this post